Fortis komt met vraag-en-antwoord lijst

Mochten aandeelhouders niet akkoord gaan met de gewijzigde overeenkomst dan blijft Fortis Bank geheel in staatshanden.
Fortis heeft een verklarende ‘vraag-en-antwoordenlijst ‘ gepubliceerd op zijn website. Het betrof een intern document, dat onder druk naar buiten is gebracht. De lijst moet beleggers helpen een keuze te maken op de aandeelhoudersvergadering van 11 februari 2009.

“Mochten aandeelhouders niet akkoord gaan met de gewijzigde overeenkomst dan blijft Fortis Bank geheel in staatshanden”, zo staat er onder meer te lezen. Verder worden er antwoorden gegeven op vragen als ‘Waarover moeten de aandeelhouders stemmen?’ en ‘Waarom is een “JA” stem van belang?’

Overeenkomst
De Belgische regering bereikte op 30 januari een nieuw onderhandelingsresultaat met Fortis en BNP Paribas, over de gedeeltelijke verkoop van Fortis. BNP neemt in het nieuwe voorstel de verzekeringstak niet meer geheel over, de Belgische overheid steekt 11,4 in plaats van 14,9 miljard euro in Fortis.

Ping An
Grootste aandeelhouder van Fortis Ping An was woedend dat het niet bij de onderhandelingen is betrokken. Het dreigt tegen te stemmen, wat een ‘JA’ op de aandeelhoudersvergadering verder bemoeilijkt. Teneinde Ping An over de brug te krijgen is de Belgische overheid in onderhandeling gegaan met de Chinese verzekeraar. Ping An maakt ondanks een ‘JA’ stem straks alsnog aanspraak op een schadevergoeding voor het geleden beleggingsverlies.

Lees ook:Fortis deal Belgie wordt herzien
Lees ook:Groep aandeelhouders gaat tegen Fortis-deal stemmen
Lees ook:BAVA Fortis begonnen
Lees ook:VEB roept op tot ‘JA’-stem op BAVA Fortis
Lees ook:BNP Paribas schrapt BAVA dankzij Fortis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.