Keurige winst AEX op rustige dag

Het Damrak is rustig aan de week begonnen, met een relatief laag handelsvolume. De AEX opende vandaag op een nette winst van bijna 3 punten. In de loop van de dag zwakte de winst echter af doordat een vlakke opening van Wall Street werd voorspeld. Toen Wall Street in de eerste uren van de handel licht onder het slot van vrijdag bleef, dreigde de AEX in de rode cijfers te komen. Een uur voor sluit was er sprake van herstel, waardoor de index sloot met een winst van0,72 procent op 278,14 punten. De AMX won vandaag een bescheiden 0,37 procent, waardoor de index uitkwam op 387,83 punten.

Kwartaalcijfers

Voorbeurs presenteerde TNT zijn resultaten over het tweede kwartaal. De EBIT over het tweede kwartaal bedroeg 178 miljoen euro bij een omzet van 2,5 miljard euro. TNT stelt een keuzedividend van 0,18 euro per aandeel voor. Ondanks de tegenvallende economische ontwikkelingen rekent de onderneming er op dat de volumedalingen hun bodem hebben bereikt. Peter Bakker, voorzitter van de raad van bestuur, gaf in een toelichting op de kwartaalcijfers aan dat “het handelsklimaat in dit kwartaal moeilijk is gebleven. In antwoord hierop hebben de managementteams (…) de kosten significant gereduceerd zonder concessies te doen aan onze serviceniveaus. De onderliggende resultaten van onze divisies zijn duidelijk verbeterd ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar. (…) Vandaag maken wij bekend dat we een interim-dividend uitkeren van € 0,18, naar keuze in contanten of in aandelen. Hieruit blijkt dat we vertrouwen hebben in onze operationele prestaties. (…)Voor de tweede helft van het jaar gaan we uit van en zijn we voorbereid op een aanhoudend moeilijk handelsklimaat.”

BinckBank presenteerde vandaag ook de kwartaalcijfers. In het tweede kwartaal boekte Binck een operationeel resultaat van 41,5 miljoen euro tegen 34,1 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal rekeninghouders kwam in deze periode uit op 353.147 tegen circa 100.000 minder een jaar eerder. In vergelijking tot het vorige kwartaal was er sprake van een groei van het aantal rekeninghouders van 40.000 stuks. De nettowinst in het tweede kwartaal kwam circa 1 miljoen euro lager uit kwam dan in het voorgaande kwartaal, namelijk op 16,9 miljoen euro (gecorrigeerde winst per aandeel: € 0,22). De gecorrigeerde nettowinst in het eerste halfjaar 2009 steeg met 11 procent naar 34,8 miljoen euro in vergelijking met het eerste halfjaar 2008 (€ 31,4 miljoen).

Bedrijfsnieuws

Lees verder

Lees ook:Bedrijfscijfers slecht ontvangen
Lees ook:Amsterdamse beurs licht hoger van start
Lees ook:Verdeelde beurs na cijferregen
Lees ook:Damrak sluit week met winst af
Lees ook:Geen stap terug voor Damrak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.