Bedrijfscijfers slecht ontvangen

Van enige rust was er vanochtend geen sprake voor beleggers, een groot aantal fondsen uit de AEX en AMX kwamen met cijfers over het derde kwartaal. Ondanks dat sommige fondsen met aardige cijfers kwamen, is de teneur op het Damrak negatief. De AEX staat om half elf op een verlies van 1,2 procent op ruim 307 punten.

Vooruitzichten ArcelorMittal zwak

Staalreus ArcelorMittal heeft in het derde kwartaal tegen de verwachting in winst geboekt. De nettowinst van ArcelorMittal kwam uit op net geen miljard dollar, tegenover bijna vier miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. In het tweede kwartaal boekte de onderneming nog een fors verlies. Bestuursvoorzitter Mittal zei naar aanleiding van de kwartaalcijfers dat “ zoals verwacht de eerste tekenen van herstel zichtbaar waren in het derde kwartaal”. Ondanks de winst, straffen beleggers het aandeel af met ruim 2 procent. Dit is volgens een analist van Petercam te danken aan de magere verwachtingen voor het vierde kwartaal.

TomTom ziet winst halveren

In het derde kwartaal boekte TomTom een nettowinst van 31 miljoen euro, circa de helft ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Als reden wijst de navigatiespecialist de voortdurende prijsdaling van zijn systemen aan. De omzet zakte met 15 procent in tot 365 miljoen euro. TomTom laat weten dat… Lees verder op deaandeelhouder.nl of bekijk hier de beursupdate:

Lees ook:Inauguratie Obama helpt aandelenmarkten niets
Lees ook:Beursupdate: Boskalis bereikt overeenstemming met Smit International
Lees ook:Damrak eindigt diep in het rood
Lees ook:Warren Buffet heeft slecht kwartaal
Lees ook:Damrak sluit week met winst af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.