Beurs van Amsterdam gaat vanochtend vlak van start

Dinsdag zal de Amsterdamse beurs vlak tot licht hoger van start gaan. Voorbeurs kwamen DSM en Fornix al met cijfers. Gisteren sloten twee van de drie beurzen uit New York op een nieuw record nadat Ford goed nieuws naar buiten bracht en de inkoopmanagersindex een sterkere stijging dan voorzien realiseerde. Handelaren zullen zich vanochtend rustig houden aangezien er vanmiddag diverse macro- en bedrijfscijfers in Amerika op de agenda staan.

DSM valt tegen, maar eerste lichtpuntjes zijn zichtbaar

DSM boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst van 10 miljoen euro bij een omzet van net geen 2 miljard euro, hetgeen een daling van een vijfde betekent op jaarbasis maar een verbetering van 7 procent op kwartaalbasis. Het herstel op kwartaalbasis is volgens DSM het gevolg van de industriële vraag die meer in lijn kwam met de vraag in de eindmarkten (afvlakking van voorraadafbouw) en dat China weer aan kracht won. De EBIT tot slot kwam uit op 79 miljoen euro, maar liefst 71 procent lager dan een jaar eerder.

Amerikaanse beurzen doorbreken belangrijke puntengrenzen

De beurzen van New York zijn gisteren allen in de plus gesloten. De toonaangevende Dow Jones-index won 1,25 procent op 9.287 punten. De S&P500 en de Nasdaq door braken beide een belangrijke puntengrens en wonnen beide 1,5 procent op respectievelijk 1.003 punten en en 2.009 punten. Voor de S&P was een dergelijke hoge stand niet meer voorgekomen sinds negen maanden en de Nasdaq stond niet meer zo hoog sinds oktober vorig jaar.

Oorzaken van de stijging op Wall Street

Een van de redenen dat Amerikaanse handelaren er vertrouwen in hadden was… Lees verder op deaandeelhouder.nl of bekijk hier het ochtendjournaal:

Lees ook:Damrak start nieuwe week goed
Lees ook:Beursplein 5 vanochtend hoger van start
Lees ook:Amsterdamse beurs vanochtend hoger van start
Lees ook:AEX sluit onder 250-puntengrens
Lees ook:Amsterdamse beurs sluit hoger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.