Amsterdamse beurs vanochtend hoger van start

Op de laatste handelsdag van de week zal de beurs van Amsterdam hoger van start gaan. Handelaren zullen evenals hun Amerikaanse collega’s hoop putten uit de gestegen olieprijs. Inmiddels kost een vat ruwe olie 72,50 dollar. Smaakmaker in de Dow was vliegtuigbouwer Boeing dat maar liefst 8,4 procent hoger sloot. Reden voor het optimisme over Boeing was de aankondiging dat de nieuw te introduceren 787 Dreamliner zijn eerste vlucht nog dit jaar zal maken. Evenals gisteren vandaag weer een volle agenda met veel bedrijfscijfers. Later op de dag de nodige macrocijfers waaronder de conjunctuurklok van het CBS, het Europese producenten- en consumentenvertrouwen en vanmiddag in Amerika eveneens het consumentenvertrouwen.

Vopak stelt verwachtingen naar boven bij

Vopak heeft in de eerste zes maanden van 2009 een omzet gerealiseerd van 492,1 miljoen euro, ruim 8 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst bedroeg uiteindelijk 113,8 miljoen euro, tegen 106,9 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Over 2009 verwacht Vopak een bedrijfsresultaat voor afschrijvingen van circa 495 miljoen euro te behalen. “Gezien de bemoedigende resultaten tot dusver en de groeivooruitzichten van Vopak voor de rest van het jaar hebben wij onze winstverwachting voor 2009 naar boven bijgesteld”, aldus CEO John Paul Broders.

Eurocommercial Properties licht positief over toekomst

In het eerste halfjaar van 2009 boekte Eurocommercial Properties een direct beleggingsresultaat van 65,1 miljoen euro, een stijging van 4,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. De nettovastgoedopbrengsten zijn… Lees verder op deaandeelhouder.nl of bekijk hier het ochtendjournaal:

Lees ook:Nette winst op Damrak
Lees ook:Amsterdamse beurs licht hoger van start
Lees ook:Damrak sluit week met winst af
Lees ook:Bedrijfscijfers slecht ontvangen
Lees ook:Keurige winst AEX op rustige dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.