Beursplein 5 geholpen door winsten op Wall Street

De AEX heeft vandaag 1,68 procent gewonnen, en sloot op 288,95 punten. De midkap won 1,28 procent en kwam uit op 423,69 punten. De AEX had de sterke winst volledig te danken aan Wall Street. De AEX begon de handel meer dan een punt onder het slot van dinsdag. In de loop van de ochtend ging de index licht omhoog, waardoor het op leek dat de correctie na de campingrally mild zou zijn – gister sloot de index nog met dikke rode cijfers. Rond drie uur was de AEX al weer boven Jan. Nadat Wall Street direct na opening meer dan een procent omhoog schoot, volgde ook de AEX.

Voor meer sluitingsbericht, o.a. over ING -klik hier-

Stijgers en dalers

Winnaar: SNS Reaal Grootste stijger vandaag was SNS Reaal met een winst van 9,47 procent. Kardan sloot 6,34 procent hoger, terwijl Ordina 5,45 procent won. Air France-KLM en Pharming Group wonnen respectievelijk 4,40 en 4,33 procent.

Hekkensluiter vandaag was wederom Van der Moolen. De verliezen bleven – ten opzichte van het debacle van dinsdag – enigszins beperkt. Het aandeel verloor 11,76 procent. AMG en Eriks verloren respectievelijk 3,23 en 2,52 procent. Unit 4 Agresso sloot 1,69 procent lager, en ProgLogis zag het aandeel met 1,54 procent dalen.

Lees ook:Verslechterd sentiment Amerikaanse consumenten drukt AEX in het rood
Lees ook:AEX wederom op winst
Lees ook:Huizencijfers Amerika verontrusten beleggers niet
Lees ook:AEX na een volatiele dag toch op winst
Lees ook:Oliebollenrally AEX voorbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.