Warren Buffet heeft slecht kwartaal

Warren Buffet heeft slecht kwartaalBerkshire Hathaway, het beleggingsvehikel van Warren Buffet, boekte voor het vierde kwartaal op rij een winstdaling. De orkanen Ike en Gustav zijn mede-schuldig.

Warren Buffet heeft ook last van de kredietcrisis. De rijkste man van de wereld zag Berkshire Hathaway, zijn investeringsvehikel, in het derde kwartaal liefst 77 procent minder winst maken dan vorig jaar. De winst kwam uit op 1,1 miljard dollar. Het was reeds het vierde kwartaal op rij dat Berkshire Hathaway een winstdaling moest rapporteren.

Oorzaken
Zoals iedere beleggers heeft ook Buffet fors verloren op zijn herverzekeringsactiviteiten en zijn derivaten-portefeuille. Buffet had last van orkanen Gustav en Ike, die schade aanrichtten en de olieproductie lamlegden. Dit kostte Berkshire Hathaway in totaal 1,1 miljard dollar.

Buffet leed zijn meest gevoelige verlies op de derivatenmarkt. De prestatie van deze beleggingen, meestal gekoppeld aan de Amerikaanse beursindex S&P 500, had te lijden onder de recente economische neergang. Een negatief resultaat van 1 miljard dollar was het gevolg.

Lees ook:Warren Buffet was toch bij je leest gebleven!
Lees ook:Warren Buffet voorziet traag herstel
Lees ook:Warren Buffet steekt 5 miljard in General Electric
Lees ook:Warren Buffet pompt 5 miljard in Goldman Sachs
Lees ook:Warren Buffet in verzekeraar Swiss Re

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.