Beursupdate: TomTom flink in de min

De beurs van Amsterdam is vanochtend, tegen de verwachtingen in, toch hoger geopend en zet hiermee de rally van dinsdag voort. Grootste stijger vanochtend is mediabedrijf Telegraaf. Het fonds wint bijna 6,5 procent. In de afgelopen week verloor het fonds echter flink.

TomTom onder druk

SNS Securities maakt zich op de korte termijn zorgen om TomTom. Volgens analist Martijn den Drijver zullen de verkopen in het vierde kwartaal, met daarin de belangrijke decembermaand, wel eens lager kunnen uitvallen. Als dit het geval blijkt, zullen de marges onder druk komen te staan. Op de middellange en lange termijn blijft Den Drijver positief over TomTom. De vermeende concurrentie van Google en smartphones, is volgens Den Drijver niet aan de orde. Daarbij wordt de positie van TomTom in de automotive-industrie steeds beter. Beleggers zetten het aandeel woensdagmorgen flink lager, zo´n 5 procent.

TNT en bonden blijven in onmin

TNT maakte gisteren bekend over een massaontslag van 11.000 werknemers na te denken, waarmee het bedrijf de vakbonden tegen zich in het harnas joeg. Bij een alternatief scenario dat TNT heeft uitgewerkt, moeten de postbodes salaris inleveren in ruil voor tijdelijke werkzekerheid. De postbodes hebben echter een duidelijk standpunt ingenomen; wel behoud van loon, maar geen baangarantie. Volgens het concern is het snijden in de werkgelegenheid een ‘must’. Volgens een analist van SNS Securities heeft TNT in zowel 2010 als 2011 een… Lees verder op deaandeelhouder.nl of bekijk hier de beursupdate:

Lees ook:Beursupdate: TomTom en TNT op winst
Lees ook:Financials aan kop waar TomTom verliest
Lees ook:Beursupdate 2 november: TomTom herstelt, TNT boekt toch winst
Lees ook:Beursupdate: Amsterdamse beurs tegen verwachting in op winst
Lees ook:Beursupdate: ING overtuigt beleggers

Eén reactie op “Beursupdate: TomTom flink in de min

  1. Jan Klaasen

    Heb geen vertrouwen meer in Tom Tom. Heb er veel ingestoken, en ik kan niet klagen met het resultaat.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.