Beursupdate: TomTom en TNT op winst

De beurs van Amsterdam opende vanochtend, zoals verwacht, licht lager, maar klom daarna al snel naar winst. Opvallende uitschieters vanochtend zijn TomTom en TNT.

TomTom zal komend jaar verrassen

De Amerikaanse bank Morgan Stanley is gestart met het volgen van TomTom . De bank geeft het fonds een ´overweight´-advies mee. TomTom ligt al geruime tijd onder vuur, onder meer door de mogelijkheden op smart phones en de gratis navigatiesoftware die Google in de markt wil zetten. Ondanks dit denkt Morgan Stanley toch dat het AEX-fonds de komende 12 tot 18 maanden kan verrassen. Een analist van de bank stelt dat de vraag naar navigatiekastjes van TomTom stabieler is dan de markt denkt. De huidige koers van het fonds biedt beleggers volgens de Amerikaanse bank een mooie kans. Als gevolg van dit positieve nieuws zijn stukken TomTom vanochtend veel gevraagd. TomTom noteert bijna 7 procent hoger op 6,72 euro.

TNT onder vuur activistische aandeelhouders

De Canadese vermogensbeheerder Aimco en het Amerikaanse hedgefonds Jana Partners hebben een belang vanruim 5 procent opgebouwd in TNT . De bedrijven hebben dit belang opgebouwd sinds de strategiewijziging die TNT vorige week donderdag bekendmaakte. Hoewel nog niet duidelijk is waarom beide partijen dit hebben gedaan, meent het FD dat het voor de hand ligt dat zij zullen aansturen op een opsplitsing van de post en express-activiteiten van TNT. Ook een verkoop aan bijvoorbeeld UPS of FedEx zou een mogelijk alternatief kunnen vormen. SNS Securities verhoogde zijn koersdoel vorige week naar 19,50 euro. Inmiddels heeft SNS zijn koersdoel verhoogd naar… Lees verder op deaandeelhouder.nl of bekijk hier de beursupdate:

Lees ook:Beursupdate 2 november: TomTom herstelt, TNT boekt toch winst
Lees ook:Olie, staal en TNT domineren Damrak
Lees ook:Zakenbanken bedrogen beleggers voor 330 miljard dollar
Lees ook:Wederom winst op Damrak
Lees ook:Beursupdate: TomTom flink in de min

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.