Wat vinden Amerikanen van Europese aandelen?

Wat vinden Amerikanen van Europese aandelen?Amerikanen beleggen overal ter wereld. Het bewijs daarvoor staat elke dag in de krant. Zakenbanken als Lehman Borthers en Goldman Sachs, evenals durfinvesteerders als Blackrock, zijn met hun fondsen vertegenwoordigd in veel bedrijven. Amerikanen twijfelen op dit moment echter over investeren in Europa, waarom?

Amerikanen trekken kapitaal terug uit Europa. Afgelopen maand alleen al, werd volgens berekeningen bijna 1 procent van het totaal in Europese markten geïnvesteerde kapitaal door Amerikanen teruggetrokken. De Europese beurzen hebben op dit moment te maken met forse tegenwind. Wat denken de Amerikanen van Europa?

Amerikaans standpunt
Alec Young, een analist van kredietbeoordelaar Standard & Poor's, heeft het sentiment rondom Europese aandelen vanuit een Amerikaans standpunt samengevat.

1. De Europese economische groei is aan het vertragen. De groei ligt dit jaar waarschijnlijk tussen de 1 en 2 procent. In 2007 groeide het leeuwendeel van de nationale economieën nog met 2 procent of meer.

2. Analisten gingen er in januari vanuit dat het rendement op Europese aandelen op rond de 10 procent op jaarbasis zou uitkomen, op dit moment wordt er een winst van 5 procent verwacht.

3. Europese aandelen zijn gemiddeld 11,2 maal de winstverwachting over 2008 waard. Hiermee heeft Europa de goedkoopste aandelen van de wereld.

4. Investeerders zullen hier waarschijnlijk echter geen gebruik van maken, omdat de vooruitzichten onzeker zijn. Ze gaan ervan uit dat de Europese aandelen de komende maanden stabiel zullen koersen.

5. De verzwakte dollar is een aangename bonus geweest voor Amerikaanse investeerders die de afgelopen maanden in Europa hebben belegd. Het stabiliseren van de dollar door de FED moedigt nieuwe investeringen zodoende niet bepaald aan.

Lange termijn
De Europese markt is voor Amerikanen wel degelijk interessant. Op de korte termijn kan een Amerikaanse investeerder echter last krijgen van negatieve wisselkoerseffecten, mocht de dollar daadwerkelijk een comeback maken. Voor de lange termijn is Europa echter wegens de voornoemde lage aandelenkoersen zeer interessant.

Lees ook:Amerikaanse banken hebben 1200 miljard nodig
Lees ook:De speech van Bush
Lees ook:Europese bankensector profiteert van de kredietcrisis
Lees ook:De dollar herstelt
Lees ook:HSBC: Nu instappen in Amerikaanse aandelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.