Belangrijk technisch patroon in de goudprijs

Ik zit al twee dagen met een hernia, hevige pijnen in de rug, kan slecht een paar uur per dag rechtop blijven om te werken. Maar…the show must go on ! Zoals wijlen Freddy Mercury van Queen al zong. De bewegingen in goud (dat zilver altijd met zich mee trekt) zijn beslist spannend. We mogen niet onder de 1600 dollar gaan en staan vandaag op precies 1630.

In volgende grafiek wordt een zogenaamd omgekeerd hoofd-en-schouders patroon bemerkt, we zijn nu de rechter schouder aan het vormen :

Als de 1600 dollar houdt gaan we daarna gestadig terug omhoog en zal er weinig of geen stoppen meer aan zijn. Zenuwslopend…!

Zoals nog steeds is het de koers van de Amerikaanse dollar die ons de weg zal wijzen. Helaas ligt die er de laatste dagen sterk bij (of de euro presteert zwak, dat is hetzelfde), wat we dus direct merken aan het verloop van de goudkoers.

Goud zit in een nieuwe stierenmarkt, geen twijfel aan, en dit al sinds 2001. Het is niet één rechte rit omhoog geweest maar periodes van stijging wisselden af met periodes van consolidatie en correctie. Grosso modo is de goudprijs telkens met 18 % per jaar gestegen. Ik zie geen enkele reden om eraan te twijfelen dat 2012 anders zou verlopen.

De sterkste maanden voor de ontwikkeling van de goudprijs liggen nu achter ons, ergo : een tijd van consolidatie dringt zich op. Ik verwacht een nieuwe serieuze stijging vanaf augustus/september als we de geschiedenis van het gele edelmetaal dit jaar weer volgen en dat is ook wat ik voorzie.

Immers : vanaf die periode is er van oudsher veel meer vraag vanuit onder meer India en China, toch nog altijd de grote kanonnen in deze. Dit gezegd zijnde kan goud altijd opnieuw en vlugger dan verwacht opwaarts verrassen : nieuwe geldcreatie door de Fed vanaf juli, een oorlog met Iran, slecht economisch nieuws, nieuwe tekenen van inflatie,… Daarom is het belangrijk zeker in de markt te blijven.

Mijn prognose voor de rest van 2012 is dat we dicht bij het recentste hoogtepunt zullen komen en wel rond de 1850 dollar het jaar zullen eindigen.

Marc G. Haagen – www.haageninvest.com

Lees ook:Een “einde-van-de-wereld”-trade
Lees ook:Een gouden belegging?
Lees ook:Donkere wolken boven goud
Lees ook:Marc Haagen – Over de manipulatie van goud en zilver
Lees ook:Damrak na vlakke opening omhoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.