Marc Haagen – Over de manipulatie van goud en zilver

Wie een beetje (of een beetje veel zoals ik) gestudeerd heeft op deze beide edelmetalen weet waarschijnlijk wel dat er manipulatie plaats vindt, maar wist u ook dat dit bijna dagelijks gebeurt ?

We kennen vandaag nog altijd geen vrije prijzen voor goud en zilver; de Federal Reserve, de Treasury, enkele grote Amerikaanse banken en de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk doen danig veel moeite om de koersen te drukken. Waarom ? Omdat hoge edelmetaalprijzen een duidelijk teken zijn dat all is not well on the Western front. Ze drukken politici en andere gezagdragers met de neus op deze feiten en leiden geldstromen weg van aandelen en obligaties – waarin the powers that be u liefst zien beleggen.

Een organisatie die een en ander aan de kaak stelt is GATA, het Gold Anti-Trust Action Committee, www.gata.org, een non-profit vereniging die al tientallen jaren uitstekend werk verricht. Zopas werd de Voorzitter, Bill Murphy geïnterviewd en dit is een must see must hear video; u vindt hem hier : http://futuremoneytrends.com/index.php/category-table/141-bill-murphy-interview- .

In tien minuten krachtig samengebald wordt hier eigenlijk alles over de manipulatie van goud en zilver gezegd wat iederéén zou moeten weten !

Toen de goudprijs nog aan 1000 USD stond (vandaag 1700 dollar) voorspelde Murphy al dat we te zijner tijd naar drie- tot vijfduizend dollar zullen gaan. Ook op zilver is de Voorzitter bijzonder bullish; het witte edelmetaal zal nog in 2012 naar 60 dollar gaan (nu 33 dollar) en later zelfs naar 100. Hij noemt dit “an investment opportunity of a lifetime” en niet toevallig ben ik het daar helemaal mee eens…

Got Gold ? Got Silver ?

Wij proberen met Haagen Invest steeds trends te herkennen en daar vroeg genoeg in te zitten. De huidige grote trend is die van de grondstoffen, die in een win-win situatie zitten : als de economie het goed doet is er veel vraag naar; als de economie het slecht doet wordt er meer geld gedrukt en stijgt ook de vraag naar hard assets, tastbare waarden.

Lees ook:Marc Haagen: Waarom 2012 het jaar van zilver wordt !
Lees ook:Goud en zilver, nog altijd de winnaars
Lees ook:Marc Haagen – Doelwit : IRAN
Lees ook:Marc Haagen: Doe niet zoals ge spreekt, spreek niet zoals ge doet…
Lees ook:Gouddelver wil aandelen plaatsen

2 reacties op “Marc Haagen – Over de manipulatie van goud en zilver

 1. Jopie

  Goud is zo hard gestegen de afgelopen jaren, dat ik al mijn beleggingen in goud heb verkocht. Mogelijk ben ik te vroeg geweest, maar het moet weer een keer gaan zakken.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan

  Zilver is een betere investering dan Goud. Ok goud zal altijd een bescherming van je vermogen zijn, dus een deel van je vermogen in goud omzetten is uiteraard niet verkeerd. Alleen heft goud minder toepassingen als grondstof en dat is bij zilver wel anders. Zilver heeft dat dus voor op goud. Zilver wordt verbruikt en wordt schaarser, terwijl er iedere dag tal van nieuwe toepassingen worden uitgevonden waarin zilver wordt gebruikt. Ik denk ook dat zilver nog flink opwaarts potentieel heeft.

  Begrijp me niet verkeerd: Goud is altijd nog een beter alternatief dan fiatgeld wat nergens op gebaseerd is dan alleen maar schuld en vertrouwen. Maar Als grondstoef denk ik dat zilver meer opwaarts potentieel heeft dan Goud. Goud wordt minder in industrieele toepassingen gebruikt dan zilver. Goud heeft wel wat electronische toepassingen(vergulde contactpunten op bepaalde apparaten ed.) maar veel minder dan bij zilver wat amper wordt teruggewonnen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.