AT Kearny komt met retail top 30

Retail top 30Onderzoeksbureau AT Kearny publiceerde zijn jaarlijkse top 30 van meest interessante opkomende markten voor retailinvesteringen. Dit jaar werd er een speciale kleding top 10 toegevoegd.

De kredietcrisis, die begon in de Verenigde Staten en zich razendsnel verspreidde over de rest van de wereld, heeft de groei van retailers beperkt. Vooral in Amerika hebben detaillisten te maken met teruglopende verkopen. De lage dollar zorgt verder voor onrust in Europa en Japan, en wakkert de inflatie in China verder aan. China heefft meer dan 1 biljoen dollar aan reserves.

Retailers in emerging markets hebben zodoende een terugslag te verwerken gehad. De groei is echter nog lang niet uit deze sector, zo betoogt het rapport 'Growth Opportunities for Global Retailers: the AT Kearney 2008 Global Retail Development Index'. Onderzoekbureau AT Kearny presenteert hierin de top 30 van meest interessante opkomende markten voor retailinvesteringen.

De plaats van een land op deze ranglijst wordt onder andere bepaald door politieke en bedrijfsrisico's, consumentenbestedingen en concurrentieniveaus. Vietnam voert de lijst aan, gevolgd door India en Rusland.

Dit jaar heeft AT Kearny een extra analyse gemaakt van retailmarkt voor kleding, waarvoor een top 10 is samengesteld. Brazilië versloeg dit jaar China, dat de grootste uitvoerder ter wereld is van kleding. India completeerde de top drie.

Het rapport van AT Kearny is (niet alleen voor fondsenmanagers en topmensen uit de kledingbranche) zeer de moeite waard. Hierbij een link van de PDF.

Lees ook:2009: Grootste gevaar voor economie is een zwakke reactie
Lees ook:Waren de voorspellingen voor 2008 juist?
Lees ook:2009: Belastingmaatregelen tegen de crisis mogelijk niet groot genoeg
Lees ook:2009: Handelsbalans Westen verbetert drastisch
Lees ook:2009: groei in emerging markets zal sterk vertragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.