Private equity een uitkomst in de huidige kredietcrisis

Private equity wordt nog lang niet altijd met open armen onthaaldGisteren schreef ik reeds dat private equity-fondsen worden gezien als de wegenwacht van de financiele wereld. Vandaag kreeg ik inzicht in een onderzoek van accountantskantoor Ernst en Young die deze bewering bekrachtigt.

Volgens de onderzoekers zouden internationale ondernemingen, die actief zijn in de consumentensector, moeten kijken of ze door middel van samenwerking met private equity investeerders de kredietcrisis beter kunnen doorstaan.

Het beste van beide werelden 

’Nu de wereldeconomie minder floreert, biedt samenwerking tussen producenten en private equity (PE) investeerders voor beide partijen mogelijk voordelen,’ aldus David Murray van Ernst & Young uit Londen die verantwoordelijk is voor het onderzoek.

Bedrijven zien PE investeerders van oudsher als bedreiging, omdat ze ondermeer de prijs van potentiële overnamekandidaten kunnen opdrijven. Deze gedachtengang draagt echter weinig bij . Volgens Murray zou men meer moeten nadenken hoe PE investeerders kunnen helpen bij het versterken van de marktpositie. Dat wil zeggen niet alleen om nieuw kapitaal te verschaffen maar ook om concrete transacties te sluiten.

Consumentensector

Na technologie, media en vastgoed, komt de consumentensector qua populariteit bij PE investeerders op de vierde plaats. Wat volume betreft is de verhouding tussen potentiële en lopende transacties zelfs hoger dan in welke andere sector dan ook.

Bedrijven in de consumentensector staan in ieder geval steeds meer open voor samenwerking met PE investeerders omdat ze zich realiseren dat ze op die manier hun strategische opties kunnen verbreden en verbeteren. Voor private equity is de sector vooral aantrekkelijk vanwege het specifieke karakter.

Veel bedrijven hebben bijvoorbeeld grote vastgoedportefeuilles. Het is een grote industriesector die wereldwijd circa 20% van het BBP voor haar rekening neemt en bovendien minder conjunctuurgevoelig is dan andere sectoren. Consumenten moeten zich immers altijd wassen en voeden. Dit verklaart de grote veerkracht van de sector. Daarnaast biedt de consumentensector aantrekkelijke kansen voor consolidatie en rationalisering.

Kansen laten liggen 

Producenten laten mogelijk kansen liggen wanneer ze hun eigen vaardigheden niet weten te combineren met de financiële middelen die PE investeerders kunnen bieden. Ze zouden door het bundelen van krachten hun eigen strategische en financiële prestaties naar een hoger niveau kunnen tillen.

Klik -hier- voor mijn vorige bericht over private equity waarin ik uitleg waarom dergelijke fondsen als de wegenwacht van de financiele wereld moeten worden gezien.

 

Lees ook:Private Equity als wegenwacht van de financiele wereld
Lees ook:Private equity verwacht teruglopende opbrengsten in 2008
Lees ook:Private equity: ‘Binnen anderhalf jaar weer op niveau pre-kredietcrisis’
Lees ook:Private equity dupeert beleggers
Lees ook:Twintig maal je investering in twee jaar

Eén reactie op “Private equity een uitkomst in de huidige kredietcrisis

  1. Louboutin Shoes

    i know i have seen this, but i cannot current find a link i opologize. but there is a product that works like this. your antenna plugs into a device that then plugs into a wall outlet. then at any other wall outlet, you plug in a paired device with a filter to recieve that signal. essentially using your house wiring as the cable.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.