Private equity verwacht teruglopende opbrengsten in 2008

Private equity een reus in ruste?Een enquete onder 700 fund managers naar hun verwachtingen voor 2008 had een gematigd positieve uitkomst. Grote overnames zullen lastiger worden, maar de sector als geheel staat er niet slecht voor. Door de toekosmtige investeringen beter te diversificeren zijn er nog voldoende kansen in de markt.

Ondanks de misgelopen mega-overeenkomsten en de stijgende kosten van krediet, is privé equity nog in goede vorm. De sector beschikt over enorme reserves van te investeren kapitaal.

Arthur Stewart, het hoofd van een Brits hedgefonds, vatte het als volgt samen: "Ja, de capaciteit van de zeer grootste opkoophuizen om mega-opkopen te realiseren zal beduidend verminderen door de mogelijkheid om onder aanvaardbare voorwaarden voldoende krediet te vinden."

"Maar de sector als geheel verkeert in goede gezondheid. De firma's richten nieuwe fondsen op en diversificeren hun activiteiten naar branches en geografische gebieden, met name de emerging markets kunnen rekenen op de aandacht van de fondsmanagers."

In een voorgaande blog behandelde ik reeds dat private equity een uitkomst vormt in de kredietcrisis waarin de wereld zich momenteel bevindt. -klik hier-

Ook betoogde ik dat private equity kan worden gezien als de wegenwacht van de financiele wereld. -klik hier-

Lees ook:Private equity: ‘Binnen anderhalf jaar weer op niveau pre-kredietcrisis’
Lees ook:Private equity een uitkomst in de huidige kredietcrisis
Lees ook:Twintig maal je investering in twee jaar
Lees ook:Private Equity als wegenwacht van de financiele wereld
Lees ook:Buffet: “Berkshire is kunst, private equity is porno”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.