Netwerksite Hyves is half miljard waard

Netwerksite Hyves is half miljard waardJoop van den Ende heeft zeker geen kat in de zak gekocht toen hij enkele maanden geleden naar verluidt voor 10 miljoen een derde van de aandelen in Hyves kocht.

De heren Joop van den Ende en Hubert Deitmers namen reeds in april via hun bedrijf Van den Ende & Deitmers een substantieel minderheidsbelang in de vriendensite Hyves. Volgens berekeningen van Michael Arrington van Techcrunch is de Nederlandse sociale netwerksite ergens tussen de 139 en 844 miljoen dollar, ofwel 90 tot 545 miljoen euro waard.

Netwerksite Hyves is half miljard waard

bron: Techcrunch

Het duo maakte gebruik van hun Crossmedia Fund om te investeren in Hyves. Dat fonds heeft een omvang van 100 miljoen euro. Volgens de investeringsmaatschappij vindt inmiddels 5 procent van het internetgebruik in Nederland plaats op Hyves, is de site met 150 miljoen pageviews per dag de drukstbezochtste site van het land en worden er maandelijks eenzelfde hoeveelheid berichten uitgewisseld via het sociale netwerk.

Bereik

Joop"Het bereik van Hyves is in Nederland groter dan dat van de grootste televisiezender, de grootste radiozender en het grootste landelijke dagblad", aldus de nieuwe aandeelhouders. Hyves telt inmiddels meer dan 6 miljoen leden "waaronder politici inclusief Jan Peter Balkenende en artiesten zoals Tiësto en Paul de Leeuw". Nog elke maand melden 300.000 nieuwe leden zich aan.

Lees ook:Microsoft’s deal in Facebook (deel 2)
Lees ook:Facebook kan in 2011 naar de beurs
Lees ook:Microsoft speculeert in netwerksite Facebook (deel 3)
Lees ook:Bijna derde Amerikaanse banken in de penarie
Lees ook:Nederland pompt 6 miljard in economie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.