Warren Buffet pompt 5 miljard in Goldman Sachs

Warren buffet pompt 5 miljard in Goldman SachsHet investeringsvehikel van de rijkste man op aarde krijgt in ruil hiervoor eeuwigdurende preferente aandelen.

Warren Buffet heeft zijn slag geslagen. Lang bleef Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van de rijkste man van de wereld, aan de zijlijn staan bij de kredietcrisis, maar nu is het raak. Buffet pompt 5 miljard dollar in Goldman Sachs, in ruil hiervoor krijgt hij eeuwigdurende preferente aandelen.

De stukken die Buffet in handen krijgt zijn niet inwisselbaar voor gewone aandelen en geven recht op een dividenduitkering van 10 procent. Goldman Sachs mag, tegen een premie van 10 procent, de aandelen op ieder gewenst moment terugkopen.

Warrants

Berkshire Hathaway kreeg tevens het recht om ter waarde van 5 miljard dollar gewone aandelen Goldman Sachs te kopen. Ook dit mag op ieder gewenst moment in de komende 5 jaar, tegen 115 dollar per stuk. De aandelen noteren op dit moment 125 dollar. Mocht Buffet de warrants uitoefenen, dan krijgt hij een belang van 10 procent in de noodlijdende bank.

Emissie

Naast de kapitaalinjectie van Buffet zal Goldman Sachs nog eens 2,5 miljard dollar gaan verwerven middels een openbare aandelenemissie.

www.deaandeelhouder.nl

Lees ook:Goldman Sachs profiteert van investering Buffet
Lees ook:Warren Buffet steekt 5 miljard in General Electric
Lees ook:Warren Buffet heeft slecht kwartaal
Lees ook:Warren Buffet was toch bij je leest gebleven!
Lees ook:Warren Buffet gaat weddenschap aan

Eén reactie op “Warren Buffet pompt 5 miljard in Goldman Sachs

  1. lovely goodly

    Misdaad loont dus toch.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.