‘Trichet heeft Fortis gered’

Trichet heeft Fortis geredECB-topman Trichet en minister Bos hielden na de koersval van vrijdag openlijk rekening met een faillissement van Fortis.

'Fortis was bijna bankroet', dat stelt minister van Financiën Wouter Bos in een brief aan de Tweede Kamer. Na de koersval van afgelopen vrijdag, toen Fortis in een handelsdag 20 procent van zijn beurswaarde verloor, vreesde ECB-baas Trichet openlijk voor een faillissement van de Belgische bankverzekeraar.

De Vlaamse krant De Morgen citeert uit de brief van Bos: “Gedurende het weekeinde bleek dat er op heel korte termijn geen solide partner voorhanden was in de vorm van een overname door een strategische partner. Daarbij speelde ook een grote rol dat een faillissement van Fortis mondiale gevolgen zou hebben op de toch al zeer zorgelijke situatie op de financiële markten. De voorzitter van de Europese Centrale Bank heeft dat onder meer onder de aandacht gebracht.”

Trichet
Trichet heeft Fortis gered, zo blijkt uit het citaat. Hij drukte politici op het hart dat een Europese reddingsoperatie onmogelijk was in de gegeven tijd. De Benelux zou Fortis moeten redden, en zo geschiedde.

Lees meer over de redding van Fortis.

Lees ook:Amsterdamse beurs start met winst
Lees ook:Bos beslist deze maand over Fortis en ABN AMRO
Lees ook:Fortis gaf AEX afgelopen week kleur
Lees ook:Meer geld in portemonnee dankzij kredietcrisis
Lees ook:Bos voegt ABN AMRO en Fortis niet samen

Eén reactie op “‘Trichet heeft Fortis gered’

  1. J.E.

    Had minister Bos Fortis en ABN Amro nu niet voor 1 symbolische Euro kunnen overnemen?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.