Warren Buffet gaat weddenschap aan

Warren Buffet gaat weddenschap aanDe rijkste man van de wereld is een weddenschap aangegaan met het hedgefonds Protégé Partners. Buffet beweert dat de S&P 500 het over een periode van 10 jaar beter zal doen dan een aantal geselecteerde hedgefonds.

Warren Buffet, naast rijkste man van de wereld  tevens CEO van investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway, houdt wel van een gokje. Hij heeft 320.000 dollar op het spel gezet in een weddenschap met het hedgefonds Protégé Partners uit New York, dat eenzelfde bedrag heeft ingezet.

Met de totale inzet is een staatsobligatie gekocht, die na afloop van de weddenschap 1 miljoen dollar waard zal zijn. De winnaar zal het bedrag schenken aan een goed doel naar keuze.

Buffet
Warren Buffet heeft een vermogen van 62 miljard dollar. Hij dankt zijn kapitaal aan zijn eigen investeringsmaatschappij, Berksire Hathaway. Buffet investeert, via Berkshire, in bedrijven die het in zijn ogen op de lange termijn goed zullen doen. Buffet blijft al jaren ver van technologie, waardoor bijvoorbeeld de internetcrash aan zijn deur voorbij ging.

Buffet roept al jaren dat het investeren in hedgefondsen onverstandig is. Hij heeft grote kritiek op de vaak hoge bijdrage die de belegger moet betalen om zich in te kopen. Het hedgefonds zou het dan wel beter doen dan de markt, dankzij de winst die het zelf uit de investering pakt is de belegger niet beter af, zo beweert Buffet.

Weddenschap
Het New Yorkse hedgefonds Protégé Partners heeft de handschoen opgepakt, en Buffet uitgedaagd voor een weddenschap. Het beweert dat hedgefondsen wel degelijk beter dan de markt presteren. Er worden vijf hedgefondsen geselecteerd, die over een periode van 10 jaar een hoger rendement moeten zien te scoren dan de S&P 500, de breed samengestelde index van 500 grote Amerikaanse bedrijven.

Het rendement dat de vijf geselecteerde fondsen zullen halen, minus de kosten van de hedgefondsen, zal aan het eind van de rit tegenover het goedkope S&P 500 fonds van Vanguard worden gezet. Zal Warren Buffet zijn gelijk halen?

Het Amerikaanse tijdschrift Fortune wijdde aan deze weddenschap een artikel. Er is een poll aan gekoppeld, die -hier- kan worden ingevuld. Op dit moment denkt 80 procent van de lezers dat Buffet de weddenschap zal winnen.

Lees ook:Buffet: “Berkshire is kunst, private equity is porno”.
Lees ook:De visie van Warren Buffet
Lees ook:Warren Buffet had weer eens gelijk
Lees ook:Warren Buffet pompt 5 miljard in Goldman Sachs
Lees ook:Waar beleggen de rijkste mensen op aarde in?

Eén reactie op “Warren Buffet gaat weddenschap aan

  1. john houweling

    ORDINA gaat enorm stijgen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.