Hakken in het zand voor de G20-top

Voordat de G20 top, die de leiders van de 20 belangrijkste economieën vanaf dinsdag samenbrengt in Londen, goed en wel is begonnen zijn de eerste hakken al in het zand gezet. Volgens de Britse delegatie zal de top geen nieuw stimuleringsplan opleveren.

De Britse ministers Alistair Darling (Financiën) en David Miliband (Buitenlandse Zaken) hebben hun zegje gedaan in de pers: Darling geeft aan dat ‘hoewel er samengewerkt moet worden in de bestrijding van de crisis we niet allemaal hetzelfde hoeven te doen op hetzelfde moment’. Een uitgelekt rapport over een plan met de omvang van 2.000 miljard dollar ging volgens Milibrand over ‘reeds gedane investeringen’.

Slotverklaring
Volgens de Financial Times staat de uitkomst van de G20 top overigens ook al vast. De voorlopige versie van de gezamenlijke verklaring na de bijeenkomst lekte uit en werd gepubliceerd  op de website van de krant.

De wereldleiders zullen gaan wijzen op de resultaten van reeds doorgevoerde economische maatregelen, zoals hulp aan de bankensector en belastingverlichting. Volgens de verklaring zou de wereldeconomie tegen het einde van 2010 weer gaan groeien.

Over protectionisme, een heet hangijzer sinds Barack Obama’s ‘Buy American’ clausule in het Amerikaanse stimuleringsplan, zal tevens ‘worden gesproken’.

Lees ook:ABN Amro in overleg met RBS over terugkopen onderdelen
Lees ook:Obama: `er kan reele en ongekende vooruitgang geboekt worden`
Lees ook:Obama wil 1 reddingsplan tegelijk
Lees ook:‘Obligatiehouders Lehman voor 110 miljard schip in’
Lees ook:Regering VS presenteert hulpwebsite tegen crisis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.