Amsterdamse hoofdindex toch nog in het groen

Waar de midkap vandaag een fikse koerssprong wist te maken, lukte het de hoofdindex nipt in het groen te eindigen. Beleggers waren aangenaam verrast door een stijging van de Amerikaanse inkoopmanagersindex, maar toch zakte de AEX kort na opening van Wall Street in. Uiteindelijk sloot de AEX op 252,16 punten, een winst van 0,27 procent en de AMX won 1,8 procent net onder de 360 punten.

Bedrijfsnieuws

Wessanen kwam vanochtend voorbeurs met cijfers over het eerste kwartaal. Onder de streep prijkte een verlies van 3,3 miljoen euro, ondanks dat de omzet met ruim 7 procent was toegenomen. De Amerikaanse chipproducent Intel heeft via zijn investeringspoot een belang van 4 procent opgebouwd in ASMI , toeleverancier van de chipindustrie. ASMI kampt met grote interne problemen als gevolg van activistische aandeelhouders. De positie van CEO Del Prado staat onder hevige druk.

Shell kan een lastige aandeelhoudersvergadering tegemoet zien op 19 mei. Het beloningspakket van Shell-bestuurders levert discussie op en twee beleggersadviesgroepen roepen op…Lees verder op DeAandeelhouder.nl

Lees ook:Amsterdamse beurs licht hoger van start
Lees ook:Oud ASMI-CFO stapt naar rechter
Lees ook:Beursupdate: TomTom en TNT op winst
Lees ook:Beleggers zijn vertrouwen kwijt
Lees ook:Amsterdamse beurs sluit in het groen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.