Beleggers zijn vertrouwen kwijt

De beurs van Amsterdam maakte, zoals voorspeld, een moeilijke dag door. Vanaf het klinken van de gong werd het rood opgezocht om vervolgens gedurende de gehele handelsdag niet meer de weg naar boven te vinden. Ook toen om half drie bekend werd dat de New York FED Empire State Index flink was toegenomen, was dit geen aanleiding voor een opleving. Uiteindelijk sloot de AEX op 282,01 punten, een verlies van 2,09 procent. De AMX verloor 1,84 procent op 427,79 punten.

Stijgers en dalers

De beurs van Amsterdam kende enkele winnende fondsen. Bouwe Heijmans steeg ruim 5 procent. Geruchten gaan dat er mogelijk onderdelen zullen worden verkocht. Crucell won 1,6 procent nadat het bedrijf vanochtend een grote nieuwe order presenteerde. Ahold won een half procent en Imtech 0,4 procent. Bierbrouwer Heineken wist met 0,02 procent winst nog net in de rij stijgers plaats te nemen.

Bij de verliezers gaan SNS Reaal en ASMI aan kop met een verlies van 5 procent. SNS komt morgen met cijfers en beleggers zijn hier niet gerust op. De vastgoedfondsen Unibail en ProLogis verliezen respectievelijk 4,5 en 4 procent. Aegon kende ook een lastige dag en zag de beurswaarde met bijna 4 procent teruglopen.

Meer sluitingsnieuws op www.deaandeelhouder.nl

Lees ook:Amsterdamse beurs sluit de week toch met winst af
Lees ook:Philips zet Amsterdamse beurs hoger
Lees ook:AEX houdt 300 punten vast bij opening
Lees ook:Amsterdamse beurs toch op verlies
Lees ook:Beursupdate: Unit 4 Agresso omhoog na koersdoelverhoging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.