Amerikaanse werkloosheidcijfer van weinig invloed op AEX

Aegon op forse winst dankzij stresstest

Aegon op forse winst dankzij stresstest

Aan het eind van de middag liep de winst op het Damrak licht terug doordat het effect van de als positief geïnterpreteerde stresstest afnam.

De AEX sloot vandaag met een winst van 1,82 procent op 261,35 punten. De AMX steeg met 1,31 procent en kwam uit op 365,91 punten. Verder werd  vandaag bekend dat de Nederlandse pensioenfondsen weer 100 procent dekkend zijn door de wereldwijd stijgende beurskoersen van de afgelopen tijd.

Fortis wil obligaties met staatsgarantie uitgeven

Fortis Bank Nederland wil een vijfjarige obligatie met staatsgarantie uitgeven, zo meldt persbureau Dow Jones op basis van een bron die bekend is met de situatie. De uitgifte wordt begeleid door Fortis, Goldman Sachs, HSBC, Societe Generale en Rabobank. Drie grote ratingbureaus zullen de obligatie een triple-A rating geven.

RiskMetrics adviseert tegen decharge ASMI

RiskMetrics, het adviesbureau dat ook al van zich liet horen bij de aandeelhoudersvergaderingen van Fortis en ING, adviseert momenteel de aandeelhouders van ASMI . Volgens het bureau zouden zij volgende week donderdag tegen decharge van het bestuur en de commissarissen moeten stemmen.
ASMI en de activistische aandeelhouders Fursa en Hermes liggen al geruime tijd met elkaar in de clinch. De activisten menen dat de winstgevenheid van de onderneming hoger kan. De opsplitsing van het bedrijf die hiervoor noodzakelijk is, wordt niet gesteund door CEO Chuck del Prado.

Stijgers en dalers

Door de uitkomsten van de stresstest deden de financials het goed. Aegon was vandaag duidelijk de grootste stijger met..Lees verder

Lees ook:‘Fortis kreeg geen bankgarantie van 150 miljard’
Lees ook:Winst AEX blijft beperkt door onzekerheid in VS
Lees ook:NIBC verder in de problemen
Lees ook:Verkoop Fortis aan BNP Paribas op losse schroeven
Lees ook:Amsterdamse hoofdindex toch nog in het groen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.