AEX zet correctie van maandag door

Ook vandaag zal de beurs van Amsterdam vermoedelijk in het rood openen. Gisteren was de hoofdindex de plek van winstnemingen en ook vanochtend zal dit aanvankelijk het beeld zijn. Gisteren sloot de beurs van New York na een correctie lager en aangezien pas later deze week enkele macro- en bedrijfscijfers volgen, zullen handelaren hun kruit droog houden, zo is de algemene opinie. De handel in Van der Moolen zal vandaag weer worden hervat, zo liet de AFM voorbeurs weten.

Diverse ondernemingen voorbeurs met cijfers

Technisch dienstverlener Imtech blijft verbazen , het lijkt wel of de crisis geen vat krijgt op het bedrijf. De winst van de onderneming nam toe met 12 procent tot meer dan 50 miljoen euro. De orderportefeuille steeg met 11 procent tot maar liefst 4,8 miljard euro. De verwachtingen voor geheel 2009 worden door Imtech dan ook onverkort gehandhaafd. De bankiers bij Van Lanschot presteerden minder goed . Er werd een nettoverlies geleden van ruim 46 miljoen euro, wat het gevolg was van afschrijvingen op de IT en een hogere toevoeging van de kredietvoorziening. Voor geheel 2009 doet de bank geen uitspraken.

Biofarmaceut Crucell leed evenals Van Lanschot verlies, maar de onderneming herhaalde wel zijn verwachtingen voor 2009. Het verlies liep in het tweede kwartaal terug tot… Lees verder op deaandeelhouder.nl of bekijk hier het ochtendjournaal:

Lees ook:Damrak levert in
Lees ook:AEX lager van start
Lees ook:Damrak opent hoger op slotstanden Amerika en Azie
Lees ook:AEX op jacht naar nieuw record
Lees ook:Beursplein 5 hoger van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.