AEX lager van start

De AEX zal hoogstwaarschijnlijk lager van start gaan nadat Wall Street gisteren met verlies sloot. Het sentiment op Wall Street was duidelijk negatief vanwege onzekerheid over het economisch herstel en nervositeit bij beleggers over de komende regen van kwartaalcijfers. Het negatieve sentiment sloeg ook over naar Azie. De Nikkei verloor vandaag meer dan 2 procent, en de HangSeng staat in de middaghandel op verlies.

Nederlands bedrijvennieuws

Imtech maakt vanochtend voorbeurs bekend dat het in Duitsland voor 41 miljoen euro aan opdrachten voor duurzame technologische oplossingen heeft verworven. Imtech kreeg ondermeer opdracht voor een rol in het realiseren van een energiecentrale in Stade en een kantoorgebouw voor Victoria Versicherungen in Düsseldorf.

Uitgever Reed Elsevier wil een deel van de zakelijke tijdschriften van Reed Business Information (RBI) verkopen. Zo zou er al een gegadigde zijn voor TW group, een tak van RBI dat zich richt op de reisbranche. Afgelopen jaar is de verkoopwaarde van RBI sterk gedaald. Vorig jaar lag de verkoopwaarde nog op 1,3 miljard pond, maar dat is nu gedaald naar slechts 650 miljoen pond.

Wall Street sluit met verliezen

Op Wall Street was het sentiment gisteren… Lees verder op deaandeelhouder.nl of bekijk hier het ochtendjournaal:

Lees ook:Damrak vanochtend vlak van start
Lees ook:Kwartaalcijfers Shell, Reed Elsevier en andere fondsen domineren beursdag
Lees ook:AEX op recordstand van 284 punten
Lees ook:AEX eindigt nipt op winst
Lees ook:Amsterdamse beurs sluit de week toch met winst af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.