Amsterdamse beurs sluit de week toch met winst af

De beurs kende vandaag een grillig verloop, winst en verlies werden afgewisseld. Aan het einde van de handelsdag lukte het zowel de AEX als de AMX om toch in het groen de dag af te sluiten. De AEX won een kwart procent op 315,55 punten en de midkap ging er een half procent op vooruit op 489,43 punten. Volgende week trapt Philips de handelsweek af met de cijfers over het derde kwartaal waarna later in de week ook nog ASML en enkele kleinere fondsen volgen. In Amerika staan al wel een aantal grote fondsen op de agenda.

ASMI op winst dankzij Japanse concurrent

ASMI op winst dankzij Japanse concurrent

Stijgers en dalers

Aan kop vandaag ASMI, het fonds wint maar liefst 5,3 aan waarde. De stijging wordt mogelijk veroorzaakt door de mededeling van een Japanse branchegenoot dat het aantal orders fors is opgelopen. Kabelaar Draka wint 4,1 procent en Unilever 2,3 procent. Imtech gaat er 1,9 procent op vooruit en Wereldhave tot slot wint 1,8 procent.

Bij de dalers gaat bierbrouwer Heineken aan kop met een verlies van 2,2 procent. Bouwer BAM verliest 2 procent, ondans de kans op een opdracht in Zwitserland. Uitgever Reed Elsevier daalt 1,6 procent en Crucell 1,5 procent. AMG tot slot sluit de rij met een verlies op dagbasis van 1,2 procent.

Lees ook:Philips zet Amsterdamse beurs hoger
Lees ook:Financials en grondstoffen aan kop
Lees ook:Winstnemingen in Amerika zetten Damrak lager
Lees ook:AEX sluit vrijdag met winst af
Lees ook:Weinig volume op Amsterdamse beurs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.