AEX houdt 300 punten vast bij opening

De beurs van Amsterdam zal vanmorgen vlak tot licht hoger van start gaan. Vooral de winsten op de Amerikaanse en Aziatische beurzen hebben een positief effect op handelaren op Beursplein 5. Vanochtend enkele grote ondernemingen, waaronder Heineken, ABN Amro en Rabobank met halfjaarcijfers en later vanochtend de Duitse Ifo-index. Vanmiddag staan er enkele Amerikaanse macrocijfers op de planning.

Heineken presteert beter dan verwacht

De Amsterdamse bierbrouwer Heineken kwam vanochtend voorbeurs met cijfers over het eerste half jaar van 2009 . Hoewel het een lastige eerste zes maanden betrof, presteerde de onderneming beter dan verwacht. De omzet bedroeg 7,15 miljard euro, tegen 6,41 miljard euro een jaar geleden. De toename is te danken aan de overname van Scottish & Newcastle, want op vrijwel alle markten zag Heineken de volumes teruglopen. De nettowinst kwam met 483 miljoen euro wel lager uit dan vorig jaar, destijds realiseerde de brouwer een winst van 540 miljoen euro. Echter analisten hadden op een verdere daling van de winst gerekend.

Ten Cate boekt flinke winstdaling

In het eerste halfjaar van 2009 heeft Ten Cate een winst geboekt van… Lees verder op deaandeelhouder.nl of bekijk hier het ochtendjournaal:

Lees ook:Amsterdamse beurs sluit in het groen
Lees ook:Beursupdate 10 november: SNS Reaal zet de toon
Lees ook:Bedrijfscijfers slecht ontvangen
Lees ook:AEX sluit net onder de 250 punten
Lees ook:Amsterdamse beurs licht hoger van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.