Amerika drukt sentiment op Beursplein 5

BAM onderuit

BAM onderuit

Hoewel men op Beursplein 5 uitging van een positieve opening van de beurzen op Wall Street, gebaseerd op de publicatie van meevallende macrocijfers, bleek het tegendeel het geval. BAM verloor vandaag flink na publicatie van de halfjaar cijfers.

Waar de AEX in de loop van de middag een kleine rally inzette tot bijna 301 punten, zorgde een slechte opening op Wall Street voor een fikse val tot zelfs onder de 296 punten. Dat de Amerikaanse beurzen het rood op zochten, was niet verwacht. In de VS werd bekendgemaakt dat het aantal eerste steunaanvragen is verminderd en dat de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal minder sterk is gekrompen dan werd verwacht.

Uiteindelijk sloot de AEX op 296,9 punten, een verlies van 0,6 procent. De AMX deed het nog een stuk slechter en zag op dagbasis zijn waarde met 1,0 procent afnemen tot 454,6 punten.

Stijgers en dalers

Ondanks een negatief gestemde beurs toch een aantal fondsen dat op dagbasis wel goed presteerde. Wessanen won 2,3 procent en SBM Offshore 1,3 procent. Oce won 1,3 procent en TNT en SNS Reaal sluiten de rij met stijgers met een dag winst van 1,2 procent. Bij de dalers gaat AMG aan kop, het bedrijf verloor 7,0 procent van zijn beurswaarde nadat bekend werd dat Morgan Stanley zijn belang in het bedrijf had teruggebracht. Eveneens met 7,0 procent onderuit ging BAM nadat het vanochtend zijn halfjaarcijfers publiceerde. Ordina verloor 6 procent van zijn beurswaarde en Draka en Wavin doken met respectievelijk 4,1 en 3,1 procent in het rood.

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Lees ook:Weinig volume op Amsterdamse beurs
Lees ook:Wederom winst op Damrak
Lees ook:AEX na een volatiele dag toch op winst
Lees ook:Winstnemingen in Amerika zetten Damrak lager
Lees ook:Amsterdamse beleggers geschrokken van Amerikaanse cijfers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.