Winstnemingen in Amerika zetten Damrak lager

De beurs van Amsterdam opende vanochtend hoger, althans de AEX, de rest van de beurs kende een storing die pas rond de lunch werd opgelost waarna het handelsvolume opleefde. Na een tegenvallend verloop op Wall Street, daalde ook in Amsterdam het vertrouwen. Op de beursvloer van New York nemen beleggers winst en door een dalende olieprijs verliezen vooral energiegerelateerde fondsen flink. Een meevallende cijfers van Microsoft en de verkoop van bestaande woningen konden hier niets aan veranderen. Desalniettemin bereikte Amazon vandaag een all-time high .

Uiteindelijk ging de AEX met een verlies van 0,2 procent het weekend in, op een stand van 320,14 punten. De midkap verloor eveneens 0,2 procent en sloot op 482,86 punten.

Stijgers en dalers

Arcadis won 2,9 procent en ING 2,2 procent. ING herstelde zich daarmee van het verlies van gisteren. Wavin en Eurocommercial Properties zitten rond de 1,7 procent winst. CSM sloot de lijst met een verlies van 1,3 procent. Bij de dalers gaat SNS Reaal aan kop, het fonds kwam vandaag negatief in het nieuws . De bank treedt in gesprek met gedupeerde beleggers die investeerde in een fonds van Bernard Maddof. Het bankfonds verloor 6,1 procent aan waarde. Bouwbedrijf Heijmans verloor 3,0 procent nadat branchegenoot Ballast Nedam slechte resultaten rapporteerde. Ook Bam werd hierdoor getroffen en verloor 2,7 procent. Boskalis zag de beurswaarde met 2,6 procent afnemen en KPN tot slot verloor 2,3 procent.

Lees ook:Philips zet Amsterdamse beurs hoger
Lees ook:USG People profiteert van overnamegerucht. De AEX sluit op laagste punt
Lees ook:AEX na een volatiele dag toch op winst
Lees ook:AEX op recordstand van 284 punten
Lees ook:Amerika drukt sentiment op Beursplein 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.