AEX weer boven de 300 punten gesloten

De beurs van Amsterdam is vandaag met winst gesloten. Vrijwel de gehele dag begaf de AEX-index zich in het groen al waren beleggers rond de opening van Wall Street even zenuwachtig. Na publicatie van de inkoopmanagersindex stond niets een hoger slot meer in de weg. Uiteindelijk sloot de hoofdindex op 301,22 punten, een winst van 0,64 procent en de AMX won 0,6 procent op 460,51 punten.

Aandeelhouders Super de Boer in afwachting van biedingen Super de Boer volop in ‘the picture’

De supermarktketen Super de Boer kreeg vandaag een bod binnen van Sperwer. Deze onderneming is bereid om 4,50 euro te betalen per aandeel. Sperwer heeft aangegeven dat de financiering van het bod onder bepaalde voorwaarden is verkregen. Het bod is van die voorwaarden afhankelijk, alsmede van de medewerking van Directie en Raad van Commissarissen van Super de Boer en van de uitkomsten van een nog uit te voeren boekenonderzoek. De directie van Super de Boer onderzoekt het bod.

Naast het bod van Sperwer liet ook Jumbo van zich horen. Jumbo is van plan om na de overname van Super de Boer 80 winkels door te verkopen aan Schuitema . Op dit moment zijn Jumbo en Super de Boer in (exclusief) gesprek, maar Schuitema liet al weten eveneens interesse te hebben in een overname van de supermarktketen. Naast de doorverkoop zou Jumbo tevens van plan zijn om samen met Schuitema een inkoopcombinatie op te richten.

KPN verhoogt bod op iBasis

KPN verhoogde vanochtend zijn bod op iBasis van 1,55 dollar per aandeel naar 2,25 dollar. Volgens KPN een ‘volle en eerlijke prijs’ die ruim 73 procent boven de slotkoers van 10 juli ligt, de dag voordat KPN zijn interesse kenbaar maakte. Op dit moment bezit KPN reeds 56 procent van de aandelen iBasis. Om de overige 44 procent in bezit te krijgen, is de telecomprovider bereid 70 miljoen dollar te betalen. De directie van iBasis heeft laten weten het nieuwe bod van KPN te zullen bestuderen. De onderneming heeft zijn aandeelhouders gevraagd hierop te wachten alvorens het geven van een reactie.

www.deaandeelhouder.nl

Lees ook:AEX opent lager na verliezen VS
Lees ook:- AEX struikelt voor de eindstreep
Lees ook:AEX flink omhoog
Lees ook:AEX net in het rood
Lees ook:Damrak onderuit na huizencijfers VS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.