AEX sluit vrijdag met winst af

De beurs van Amsterdam is vrijdag met een mooie winst gesloten. De AEX won 0,8 procent op 320,14 punten en de AMX ging 0,2 procent vooruit op 497,69 punten. Vanmiddag kwamen enkele macrocijfers ut Amerika, en indien deze waren tegengevallen dan had dit het goede sentiment onder handelaren op Beursplein 5 kunnen ondermijnen. Zowel de retailverkopen als het consumentenvertrouwen ontwikkelden zich echter positief.

Stijgers en dalers

Noteerde Wessanen vrijwel de gehele handelsdag onder de slotkoers van gisteren, even na half vijf kwam hierin verandering. Het fonds schoot omhoog om uiteindelijk 12,8 procent hoger te sluiten. Wat aanleiding kan zijn voor de plotselinge koersstijging, is onbekend. Vanochtend waarschuwden analisten van SNS Securities nog voor een mogelijk verlies van marktaandeel voor dochterbedrijf Tree of Life. Ook Randstad had het tij mee en won bijna vier procent. De uitzenders Wolters Kluwer en Reed Elsevier tot slot noteerden uiteindelijk 3,0 en 2,5 procent hoger.

Bij de dalers navigatiespecialist TomTom aan kop. Het fonds verliest 3,3 procent en Binck Bank daalt 3,0 procent in waarde. Toeleveranciers Aalberts Industries en Wavin hadden ook een lastige dag en dalen met 1,7 procent.

Lees verder op DeAandeelhouder.nl

Lees ook:Financials aan kop waar TomTom verliest
Lees ook:Beursupdate: AEX kleurt groen
Lees ook:Wederom winst op Damrak
Lees ook:USG People profiteert van overnamegerucht. De AEX sluit op laagste punt
Lees ook:Amsterdamse beurs sluit de week toch met winst af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.