USG People profiteert van overnamegerucht. De AEX sluit op laagste punt

De hoofdindex leek nog even op te krabbelen maar sloot uiteindelijk bijna een procent lager. USG People wist flink te profiteren van een overnamgerucht en was de winnaar van de dag.

De beurs van Amsterdam stond al snel na opening op verlies en bewoog zich daarna zijwaarts voort totdat er een macrobericht uit Amerika kwam. De vraag naar duurzame goederen was onverwacht gedaald, wat ertoe leidde dat de AEX onder de 306 punten uitkwam. Een kleine opleving volgde nadat bleek dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen flink was gestegen, maar uiteindelijk kon dit ook niet zorgen voor een slotstand in het groen en zakte de AEX terug tot zijn laagste punt van de dag. De AEX sloot op 305,63 punten, een verlies van 0,94 procent.De AMX deed het licht beter en verloor 0,49 procent op 470,07 punten.

Overnamegeruchten zetten USG flink hoger

Stijgers en dalers

Uitschieter vandaag is USG People, dat als gevolg van overnamegeruchten 4,5 procent aan beurswaarde kon bijschrijven. Het fonds noteert nu op een stand van 14,42 euro. Apotheekgroothandel Mediq won 1,9 procent en SNS Reaal werd door beleggers beloond voor de geslaagde emissie van gisteren en steeg met 1,5 procent. Crucell en ING wonnen net meer dan een procent.

Bij de dalers gaat AMG aan kop met iets meer dan 3 procent verlies. AMG wordt op de voet gevolgd door Arcelor Mittal dat precies 3 procent verloor. Draka, Air France-KLM en Aalberts Industries verloren allen meer dan 2,5 procent.

ING verkoopt belang in Australie

ABN Amro heeft uiterst kleine reserve

Adecco ziet USG als overnameprooi

Lees ook:Winstnemingen in Amerika zetten Damrak lager
Lees ook:Amerika drukt sentiment op Beursplein 5
Lees ook:Slotstand AEX op 327 punten
Lees ook:Amsterdamse beleggers geschrokken van Amerikaanse cijfers
Lees ook:Beleggers zijn vertrouwen kwijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.