Microflop tast af, na stuklopen onderhandeling met Yahoo

Microflop tast af, na stuklopen onderhandeling met YahooNa het terugtrekken van een bod op internet adverteerder Yahoo richt Microsoft zich nu op de netwerksite Facebook. Bankiers van de software-gigant hebben afgelopen week geïnformeerd bij Facebook of deze trek heeft in een volledige overname, zo bleek uit verscheidene bronnen.

Microsoft lijkt met deze laatste actie het water te verkennen in plaats van een concreet besluit te nemen. De softwarereus nam in oktober verleden jaar een belang van 1,6 procent in Facebook, deze transactie koste ‘Microflop’ ruim 240 miljoen euro.

Toen de softwaregigant het belang kocht in Facebook taxeerde het bedrijf zijn marktwaarde op 15 miljard dollar, iets wat nu een misplaatste schatting blijkt te zijn. Sommige mensen hadden toen reeds hun twijfels bij deze waardevaststelling .

Maar hoe wordt de waarde van Facebook bepaald?
Heden ten dage vraagt menigeen zich dan ook terecht af of de investering door Microsoft wel de juiste was.

Naarmate de maanden verstreken, lijkt de schatting van 15 miljard  dollar nog ongeloofwaardiger. Vrijdag suggereerde Dan Primack van  Privat Equity HUB zelfs dat de dit  mogelijk “de slechtste risicodragende kapitaalovereenkomst aller tijden” is.

Ten eerste kan de waarde van Facebook niet op de traditionele methode worden berekend, doordat het geen openbare vennootschap is en dus weinig tot vrijwel niets aan prestaties prijs geeft.

Een manier om de ontwikkeling en waarde te meten is door te kijken hoe snel de onderneming groeit,  vanaf deze kant bekeken ziet het er vrij rooskleurig uit. Facebook werd in maart door 109 miljoen unieke bezoekers bekeken, dat is 2,5 maal zoveel als een jaar eerder in maart, zo blijkt uit een onderzoek van Consore.

Lees ook:Facebook kan in 2011 naar de beurs
Lees ook:Microsoft speculeert in netwerksite Facebook (deel 3)
Lees ook:Microsoft’s deal in Facebook (deel 2)
Lees ook:Geruchten beursgang Facebook zwellen aan
Lees ook:Top tien rijkste mensen van de wereld bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.