Unilever topman verdient ruim 4 miljoen euro

Patrick Cescau, de CEO van Unilever, heeft in 2007 4,1 miljoen euro verdient. 2007 was ook het jaar waarin Unilever besloot om drie fabrieken in Nederland, waar onder meer Calvé pindakaas en Unox worst wordt gemaakt, te sluiten. 474 banen gingen verloren en het werk lag weken stil.

unilever.com)

Unilever-topman Patrick Cescau heeft een goed  jaar achter de rug. Hij zag zijn totale inkomen liefst 38 procent stijgen, van 2,9 naar 4,1 miljoen euro. Dat heeft Unilever vandaag bekendgemaakt in het jaarverslag van 2007.

 

http://theocornelissen.sp.nl/weblog/wp-content/images/2007/10/calve1.jpg)De salarisverhoging staat in schril contrast met de 474 werknemers, die dankzij de sluiting van 3 fabrieken van Unilever in Nederland op straat komen te staan. Gedurende het najaar waren er enkele weken grootschalige stakingen bij verstigingen van Unilever te zien.

Uiteindelijk bereikten de vakbonden begin november 2007 een akkoord met Unilever. De 474 werknemers die op straat komen te staan krijgen een afvloeiingsregeling op basis van de kantonrechtersformule: de maatstaf aan de hand waarvan de hoogte van de ontbindingsvergoeding wordt bepaald. Verder stort Unilever 25 miljoen euro in een fonds van waaruit aanvullingen op de regeling worden bekostigd. 

Desondanks blijft het wrang voor de 474 werknemers, die ontslagen worden omdat de productie naar het (goedkopere) buitenland wordt verplaatst, dat de CEO er 38 procent op vooruitging vorig jaar. Zeker omdat een wekenlange staking van de productiefaciliteiten in het thuisland gezien kan worden als een brevet van onvermogen.

Een goede leidsman communiceert met zijn personeel, en legt ze niet zonder waarschuwing dergelijke ingrijpende beslissingen op.

Bron: koersalarm.nl

Lees ook:De belangrijkste index van Europa
Lees ook:Vermogensbeheerders onder druk door kredietcrisis
Lees ook:Amsterdamse beurs start donderdag licht hoger
Lees ook:KLM gaat vliegen op algen
Lees ook:Grote graaiers garantie voor succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.