Alles kan (zoals het zou moeten) automatisch (tip 4)

Your MoneyIn de column ‘Your Money’ zal ik mijn tijd en ruimte wijden aan het kritisch bespreken van de belangrijke nieuwe financiële producten. In de afgelopen weken heb ik een aantal praktische ideeën en tips aangereikt, ik raad u aan om hiermee uw voordeel te doen.

Vandaag bespreken we één van de beste uitvindingen in de geldwereld.

Vorige week hebben we het gehad over de gratis hulp bij het maken van financiele vraagstukken. Het blijkt dat onder meer het internet uitkomst biedt als je een gerichte vraag hebt. Het is echter wel van belang dat de bron betrouwbaar is. Voor meer informatie kun je hier verder lezen.
Één van de grootste klantvriendelijkheid verbeteringen in de geldwereld van de afgelopen jaren is het automatisch afschrijven. Zo’n beetje elk betaalprogramma, hypotheekverstrekker en creditcard onderneming bieden dit tegenwoordig aan. Op deze manier kunnen zij op maandbasis geld afschrijven, zonder dat u daarvoor ook maar één vinger hoeft uit te steken.

Als gevolg van deze service zijn de maandelijkse betaalsessies verleden tijd. De rekening voor gas, water en elektriciteit worden elke maand betaald. Evenzo gaat het met de telefoon, kabel en andere ondernemingen. Alle bedragen worden zo van mijn bankrekening afgeschreven.

De voordelen
geschenk uit de hemelDe geautomatiseerde betaling kent een aantal voordelen: geen postzegels, herinneringen met de samenhangende boetes voor het te laat betalen. Maar het echte geschenk komt voorts uit het feit dat ik niet meer over hoef wakker te liggen dat het allemaal gebeurt. Met de tijd die ik hiermee terugwin kan ik een hoop dingen doen die velen malen leuker zijn.

Nadelen
Zoals met alles heeft de automatische betaling ook zijn keerzijde. Het is namelijk heel aanlokkelijk om de aandacht te onttrekken van alle rekeningen, wanneer zij zichzelf gaan betalen. Ook is het een heel gedoe om alle automatische betalingen stop te zetten en weer aan als je wisselt tussen bankrekeningen. Een ander bijkomstig feit is dat je altijd moet zorgen dat er voldoende geld op de rekening staat, zodat je niet in de rode cijfers raakt.

Het vijfde en laatste basisprincipe van 'Your Money' zal ik aanstaande woensdag bekend maken. Mocht je nog vragen hebben omtrent deze of reeds eerdere blogs van 'Your Money', aarzel dan niet om een berichtje te sturen. Ik beantwoord graag je vragen en opmerkingen.

Lees ook:Maak eens een praatje (tip 5)
Lees ook:Wie let er op Your Money?
Lees ook:De ECB als drugdealer
Lees ook:Investeren is SIMPEL (tip 1)
Lees ook:Kennissen weten soms meer dan de professional (tip 3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.