Profiteren van de kredietcrisis

www.deaandeelhouder.nlVermogensbeheerder Pimco start een fonds dat zich speciaal richt op investeringen in door de kredietcrisis geraakte beleggingen. Het denkt hiermee voor een dubbeltje op de eerste rang te kunnen zitten.

Pimco, een Amerikaanse vermogensbeheerder, richt een fonds op dat gaat investeren in beleggingen die geraakt zijn door de kredietcrisis. Het 'Distressed Senior Credit Opportunities Fund' (DISCO) moet een omvang van 5 miljard dollar krijgen.

Pimco gaat op zoek naar beleggers die willen profiteren van beleggingen die door de kredietcrisis in diskrediet zijn gebracht. Het betreft bijvoorbeeld hypotheken met huizen of winkelpanden als onderpand. DISCO zal tevens hoogrenteschulden, als creditcardfinancieringen, opkopen.

Kredietcrisis
De kredietcrisis kende zijn aanleiding in het klappen van de Amerikaanse huizen/hypotheekmarkt. De oorzaak van de problemen is dat veel mensen eenvoudigweg hun hypotheek, of creditcardlening, niet meer kunnen betalen. Veel beleggingen in die sector zijn daardoor fors in waarde gedaald.

Veel partijen verkopen deze beleggingsportefeuilles voor dumpprijzen. Zakenbanken bijvoorbeeld hebben de fondsen op dit moment domweg nodig om de kapitaalspositie zeker te stellen.

Carlyle
Investeringsmaatschappij Carlyle, in Amsterdam nog bekend van de ramp met private equity-fonds CCC, was Pimco begin dit jaar al voor. Een vergelijkbaar fonds, met een omvang van 850 miljoen euro, streeft ernaar om allerhande activa tegen een spotprijs op te kopen.

www.deaandeelhouder.nl

Lees ook:Nederland pompt 6 miljard in economie
Lees ook:Bill Gross: ‘Rente moet naar 1 procent’
Lees ook:Wijs en Van Oostveen beboet
Lees ook:Private Equity als wegenwacht van de financiele wereld
Lees ook:Twintig maal je investering in twee jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.