Bill Gross: ‘Rente moet naar 1 procent’

Rente moet naar 1 procentDe FED zou het belangrijkste rentetarief moeten terugbrengen naar 1 procent, zo Bill Gross van Pimco. Pimco beheert het grootste obligatiefonds van de wereld.

De invloedrijke investeerder Bill Gross, topman en manager van de grootste obligatiebelegger van de wereld Pimco, vindt dat de FED de rente moet verlagen van 2 naar 1 procent. “Op dit moment is de inflatievrees niet meer het belangrijkste agendapunt”, aldus Gross tegen Reuters.

Gross vindt verder dat de Federal Reserve een systematische oplossing moet aandragen voor de crisis. “De FED moet de werking van de markt garanderen, in dat geval kan de bevroren kredietmarkt enigszins ontdooien.”

Bernanke
Verscheidene topmensen van de Amerikaanse centrale bank hebben reeds aangegeven dat een dergelijke verlaging onwaarschijnlijk is. Analisten rekenen op een verlaging van een half procent. Voorzitter Ben Bernanke houdt halverwege de Amerikaanse beursdag een speech, waarin hij mogelijk hint op een tussentijdse verlaging.

Lees ook:Aandelen ‘historisch gezien’ helemaal niet goedkoop
Lees ook:Bos voert druk op IJslandse overheid op
Lees ook:Profiteren van de kredietcrisis
Lees ook:Lehman, Merrill, AIG, Barclays, Bank of America, ECB, FED, olie, Aegon en Fortis
Lees ook:HSBC: Nu instappen in Amerikaanse aandelen

Eén reactie op “Bill Gross: ‘Rente moet naar 1 procent’

  1. Tim Veltman

    Ben ik niet met de heer Gross eens.
    Het is leuk als je dit NU kan doen om deze crisis te bezweren,maar :

    1) waar komt deze crisis vandaan ?
    Juistem we hebben het dankzij de bankiers die er zo’n rommel van hebben gemaakt, we moeten die groep aanpakken.

    2) als we de rente omlaag brengen, gaat je inflatie omhoog.
    Dit wil je niet in een tijd dat het slecht gaat met je economie. Mensen zien hun geld minder waard worden en kunnen dan minder kopen voor de zelfde dollar (euro pond of wat dan ook) en zullen dan juist een hogere looneis stellen. Produkten worden nog duurder en we krijgen de zelfde factoren als in Duitseland in de jaren 30. 300.000 duitse mark voor een brood.

    3) Als we deze crisis weten te bezweren en we krijgen een aantal jaren later weer een crisis, hoe willen we die dan gaan bezweren ?
    Nog een keertje de rente verlagen ? Dat kan je dan zeker niet meer, want dan is het hert niet van de dam en krijg je nogmaals een hyperinflatie (zoals Duitsland in de jaren 30).

    Maar ja, de financiele markt krijgt vast en zeker zijn zin, want ze zijn zo belangrijk voor de economie (denkt men)
    Weet je wat ze moeten doen, alle boeven die op hoge plekken zitten in het finaciele systeem achter de tralies gooien, samen met de “topeconomen” van de FED en alle andere nationale banken en iemand er plaatsen die naar de “gewone” mensen luisterd en de grijpcultuur in de wereld aandurft te pakken.

    Want de grijpcultuur, waar hoogstwaarschijnlijk de heer Gross ook aan mee doet, dat is wat deze crisis heeft gemaakt wat het is. En wie is er de dupe van : de consument.

    de oplossing : terug naar de ruil handel, dan waren de werkers ten minste aan de macht en niet een zooitje criminelen die zich bankiers noemen.

    Mijn 5 cent.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.