Chaos breekt los bij Alitalia

Choas breekt los bij AlitaliaBoze werknemers blokkeerden een vliegveld bij Rome. Een faillissement komt steeds dichterbij voor de nationale luchtvaartmaatschappij van Italië. Het is nog maar de vraag of Berlusconi de crisis kan bezweren, eerder brak hij reeds een verkiezingsbelofte.

De chaos is nu echt uitgebroken bij Alitalia. Het faillissement van de luchtvaartmaatschappij komt steeds dichterbij, en nog steeds is er geen oplossing. Alitalia zag onder druk van de vakbonden dit voorjaar af van een overname door Air France-KLM. Premier Berlusconi beloofde Alitalia persoonlijk uit het slop te trekken, maar daar kwam tot nu toe niets van terecht.

Staking
Het personeel is nu in staking gegaan. Het vliegveld Fiumicino nabij Rome werd geblokkeerd door boze werknemers, die menen dat de onderhandelingen tussen vakbond, overheid en een consortium van investeerders niet snel genoeg gaan.

De vakbonden lijken een overname door een consortium wel te zien zitten, het is echter goed mogelijk dat de achterban, die van Berlusconi een baangarantie heeft gekregen, het voorstel zal verwerpen. Eerder werd al duidelijk dat dit slechts verkiezingsretoriek was.

De Italiaanse overheid, voor 49,9 procent eigenaar van Alitalia, heeft voorgesteld om de werknemers die hun baan verliezen bij andere staatsbedrijven onder te brengen of op een andere manier te compenseren.

Plan
Het plan van het consortium behelst de overname van de vloot, het merk en de routes van Alitalia. De verlieslijdende onderdelen, als de technische ondersteuning en het vrachtverkeer, zouden in dat geval in handen van de overheid blijven. De werknemers die onder het consortium gaan vallen zullen daarbij waarschijnlijk een forse salarisvermindering moeten slikken.

www.deaandeelhouder.nl

Lees ook:Alitalia: eigen schuld, dikke bult
Lees ook:Berlusconi belazert de Italiaanse kiezer
Lees ook:Italiaanse praktijken in…Italië!
Lees ook:‘Amerikaanse aanpak crisis is weg naar de hel’
Lees ook:Filmstudio MGM overweegt beursgang

2 reacties op “Chaos breekt los bij Alitalia

  1. Nicolaas12

    Zoals de vakantiegarantie industrie al heeft gemeld, doe gen betalingen meer vooraf aan deze maatschappij! Je kan ervan uit gaan dat deze euro’s gebruikt zullen worden om de gaten te dichten zodat de maatschappij er zo min mogelijk bij inschiet! Maar de klanten die een ticket kopen de rekenig zullen betalen hiervoor! Mijn advies boek bij een andere maatschappij dan heb je in iedergeval nog je geld garantie , dit geld niet meer bij Alitalia daarom waarschuwden de verzekeringsmaatschappijen hiervoor!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Nurkoonsdaz

    The world was created by a single thought! scribd.com/doc/33817269 Read it for your own advantage to get an idea to everything based on the purpose of your existence!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.