AEX op recordstand van 284 punten

De beurs van Amsterdam ging vanochtend goed van start. Het beloofde een drukke dag te worden en voorbeurs kwamen al diverse fondsen, waaronder Shell en Reed Elsevier, met cijfers. Nadat de beurs van New York eveneens hoger van start ging, was dit voor handelaren op Beursplein 5 een teken om er nog een schepje bovenop te doen. Het resultaat was een stand van de AEX op 283,82 punten bij een intradaywinst van 2,34 procent, wat een recordstand voor de hoofdindex betekende. Ook de midkap wist de weg naar boven goed te vinden en sloot 2,52 procent hoger op 398,17 punten.

Stijgers en dalers

Grote winnaar vandaag was Logica met 7,1 procent. Gevolgd door Arcelor Mittal dat herstelde van zijn verlies gisteren. Het staalfonds won 6,6 procent aan waarde. Nutreco kwam vanochtend met cijfers en werd door aandeelhouders beloond met een koerswinst van 6,5 procent. Aalberts Industries won 5,6 procent en USG people net geen 5 procent.

Grote verliezer was vandaag Reed Elsevier. Waar Nutreco door aandeelhouders werd beloond voor zijn cijfers, was bij de uitgever het tegengestelde het geval. Het fonds verloor 12,6 procent van zijn beurswaarde. In zijn val trok Reed ook uitgeverij Wolters Kluwer mee, het fonds verloor net geen 3 procent. ASMI tot slot ging 1,4 procent onderuit. De lijst met dalers werd gecompleteerd door CSM (-0,31%) en AkzoNobel (-0,22%).

Voor de kwartaalcijfers van Shell, Reed Elsevier en Nutreco kunt u -hier klikken-

Lees ook:Kwartaalcijfers Shell, Reed Elsevier en andere fondsen domineren beursdag
Lees ook:AEX sluit vrijdag met winst af
Lees ook:Amsterdamse beurs sluit de week toch met winst af
Lees ook:Winstnemingen in Amerika zetten Damrak lager
Lees ook:Damrak vanochtend vlak van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.