Damrak vanochtend vlak van start

Na de mooie winsten van gisteren zal de beurs van Amsterdam vanochtend vlak van start gaan. Veel Nederlands nieuws staat er vandaag niet op de agenda. Gisteren nabeurs kwam Air France-KLM met cijfers over het afgelopen kwartaal en vandaag komt papierfabriek Crown van Gelder met cijfers. Vanmiddag volgen in Amerika enkele macrocijfers die moeten bevestigen dat de economie van het land aanzienlijk minder sterk is gekrompen dan in het eerste kwartaal. De krimp bedroeg in de eerste drie maanden van dit jaar nog 5,5 procent, naar verwachting is dit nu nog slechts 1,5 procent.

Air France-KLM presteerde flink lager dan verwacht

In het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar heeft Air France-KLM een verlies geboekt van 426 miljoen euro, zo bleek donderdag nabeurs. Analisten hadden dan wel gerekend op verlies, maar niet dat deze zo groot zou zijn. Vooral het hedgen op brandstof bleek een belangrijk aandeel in het verlies te hebben. Dit leverde namelijk een kostenpost op van ruim 250 miljoen euro. Zoals de luchtvaartmaatschappij al eerder meldde, daalde de omzet in het tweede kwartaal met meer dan een vijfde.

Reed Elsevier rondt emissie af

Uitgeverij Reed Elsevier maakte gisteren nabeurs bekend dat het met succes nieuwe aandelen heeft uitgegeven . In totaal ging het om aandelen met een waarde van… Lees verder op deaandeelhouder.nl of bekijk hier het ochtendjournaal:

Lees ook:Kwartaalcijfers Shell, Reed Elsevier en andere fondsen domineren beursdag
Lees ook:AEX op recordstand van 284 punten
Lees ook:AEX lager van start
Lees ook:Amsterdamse beurs hoger van start ondanks cijfers ING
Lees ook:AEX toch nog op verlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.