Amsterdamse beurs hoger van start

De beurs van Amsterdam zal vanochtend hoger openen. Veel richtinggevend nieuws is niet voorhanden waardoor de koerswinsten in Amerika en Azie de belangrijkste houvast vormen. Om half tien komt het CBS met cijfers over de werkloosheid en de prijsontwikkeling in de Nederlandse huizenmarkt. Het echte vuurwerk staat echter gepland na het middaguur wanneer een rits aan Amerikaanse bedrijven met halfjaarcijfers zal komen.

Credit default swaps weer normaal geprijsd

Credit default swaps (CDS), verzekeringen voor obligatiehouders tegen wanbetaling door de schuldenaar, zijn steeds goedkoper aan het worden. Bij het uitbreken van de kredietcrisis knalden de prijzen omhoog. Inmiddels zijn er voldoende aanknopingspunten, stijgende beurskoersen, positief macronieuws, hoogtepunt van recessie voorbij etc, zodat ook de markt voor CDS zich kan herstellen. De angst voor een faillissement wordt dus kleiner. Vooral financials profiteren hiervan. Werden zij vorig jaar nog allen openlijk gewantrouwd, inmiddels stijgt het vertrouwen dat de meeste banken en verzekeraars de crisis zullen overleven.

S&P op hoogste stand in maanden

Amerikaanse fondsen stegen maandag flink in waarde. De S&P500 kwam hierdoor zelfs uit op de hoogste… Lees verder op de aandeelhouder.nl of bekijk hier het ochtendjournaal:

Lees ook:Aandelen ‘historisch gezien’ helemaal niet goedkoop
Lees ook:Vlakke tot licht hogere opening AEX verwacht
Lees ook:De dollar herstelt
Lees ook:Amerikaanse werkloosheidcijfer van weinig invloed op AEX
Lees ook:Bezittingen fraudeur Madoff niet openbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.