Slotstand AEX op 327 punten

Boskalis op winst na opdracht in Australie

Boskalis op winst na opdracht in Australie

Het financiele nieuws werd vandaag gedomineerd door het faillissement van DSB Bank en de overname van Super de Boer door Jumbo. De Amsterdamse hoofdindex opende hoger en zocht al gauw de 326 punten op om vervolgens het grootste deel van de handelsdag rond dit niveau te bewegen. Kort voor opening verloor de AEX tot onder de 325, maar toen bleek dat ook op Wall Street het optimisme domineerde, zocht de index de 327 punten op. Uiteindelijk sloot de AEX op 327,03 punten, een verlies van 1,5 procent. De midkap deed het aanzienlijk minder, maar won nog altijd 0,7 procent op 497,75 punten.

Stijgers en dalers

Grote winnaar vandaag Boskalis, de baggeraar won 5,6 procent en zette daarmee de goede lijn van vrijdag voort. Vorige week presenteerde Boskalis een flinke nieuwe opdracht . AMG profiteerde van de verwachting dat de Chinese economie flink groeit en dat de vraag naar staal zl stijgen, het fonds won 3,3 procent. De financials Binck en ING wonnen respectievelijk 3,2 en 3,0 procent en Fugro sloot de rij met winnaars met 2,9 procent.

Bij de dalers printerfabrikant Oce aan kop, het fonds verliest 1,5 procent. Mediq verliest 1,2 procent en TomTom en USG People dalen beide met 0,8 procent in waarde. Draka tot slot gaat 0,7 procent onderuit.

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Lees ook:Philips zet Amsterdamse beurs hoger
Lees ook:Winstnemingen in Amerika zetten Damrak lager
Lees ook:Damrak begint de week vlak
Lees ook:USG People profiteert van overnamegerucht. De AEX sluit op laagste punt
Lees ook:Amsterdamse beurs sluit de week toch met winst af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.