Beursupdate: financials onder druk

De beurs van Amsterdam is vanochtend, zoals verwacht , hoger geopend. Inmiddels noteren zowel de AEX als de AMX op een procent in de plus.

Koersdoel Ahold verhoogd

De Amerikaanse bank Goldman Sachs heeft zijn koersdoel voor Ahold verhoogt van 9,90 naar 10,25 euro, zo meldt Dow Jones. De reden voor de opwaartse bijstelling is volgens de bank de stijgende marges in de VS en een verbetering van het prijsklimaat. Voor Nederland voorziet de bank echter een toenemende concurrentiedruk door de overname van Super de Boer door Jumbo. De supermarktketen, met zijn basis in Noord-Brabant, zal kunnen profiteren van meer schaalgrootte en de prijzen verder onder druk kunnen zetten. Het aandeel noteert vanochtend ruim 1,25 procent hoger.

Koers Boskalis onder druk

Edwin de Jong van SNS Securities heeft het koersdoel voor Boskalis verhoogd van 17 naar 24 euro na het bod van de baggeraar op maritiem dienstverlener Smit. Momenteel noteert het aandeel op ruim 28 euro, maar een koersdaling is volgens De Jong te verwachten.

Goldman Sacht twijfelt aan financials

Analisten van Goldman Sachs zijn daarnaast van mening dat 2009 voor banken goed is verlopen, maar dat de toekomst van de sector nog altijd erg uitdagend blijft. Goldman Sachs verlaagt het advies voor de bankensector naar neutral van overweight. Als er sprake is van renteverhogingen zal het advies verder verlaagt worden naar underweight. Het advies voor verzekeraars stelde de Amerikaanse bank bij van… Lees verder op deaandeelhouder.nl of bekijk hier de beursupdate:

Lees ook:Beursupdate 4 januari: ING trekt de kar op hogere AEX
Lees ook:Beursupdate 15 december: AEX zakt weg, Arcelor op winst
Lees ook:Beursupdate: Boskalis wint na adviesverhoging
Lees ook:Beursupdate: TomTom en TNT op winst
Lees ook:Beursupdate: BAM grootste daler na publicatie kwartaalcijfers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.