Beursupdate: BAM grootste daler na publicatie kwartaalcijfers

De beurs van Amsterdam is vanochtend licht lager van start gegaan. Op het Damrak werd daarmee de neerwaartse trend van gisterenavond op Wall Street en vanochtend op de Aziatische beurzen doorgetrokken. De AEX noteert rond half elf op een verlies van een half procent. Gisteren nabeurs en vanochtend voorbeurs kwamen diverse grote fondsen, waaronder Air France-KLM, BAM, Corio en Fugro met cijfers over het derde kwartaal.

BAM kan analisten niet bekoren BAM boekt fors af op vastgoed

In de eerste negen maanden van 2009 heeft BAM een nettoresultaat behaald van 65,4 miljoen euro bij een omzet van 6,0 miljard euro. In dezelfde periode een jaar geleden bedroeg het resultaat nog 191,5 miljoen euro bij een omzet van 6,3 miljard euro. Alle onderdelen van het bedrijf waren de afgelopen periode winstgevend, op Vastgoed na. BAM verwacht voor geheel 2009 opbrengsten van circa 8,3 miljard euro en een nettoresultaat van ten minste 100 miljoen euro. Analisten spraken van teleurstellende resultaten. Petercam verlaagde zijn advies van ‘add’ naar ‘buy’ met als koersdoel 10,25 euro, een euro lager dan het oude koersdoel. Bij Fortis Bank Nederland sprong vooral de negatieve toon over de vastgoedsector in het oog. De bank blijft vooralsnog wel bij zijn ‘buy-advies’. Edwin de Jong van SNS Securties spreekt zelfs van een ‘drama’ bij het vastgoedonderdeel van BAM. De ontwikkeling van de orderportefeuille was daarbij ook nog eens slechter dan verwacht, aldus De Jong. Beleggers waarderen het fonds bijna 9 procent lager en daarmee is het de grootste daler in de AEX.

Fugro beschikt over een sterk kostenmodel

Fugro ziet de omzet over 2009 uitkomen op circa 2,1 miljard euro bij een winst van 260 miljoen euro. Dat de bodemonderzoeker zijn nettowinstverwachting handhaaft, ondanks een lager omzetprognose, wijst volgens Danny van Doesburg van SNS Securities, op een… Lees verder op deaandeelhouder.nl of bekijk hier de beursupdate:

Lees ook:Beursupdate: financials onder druk
Lees ook:Beursupdate 4 januari: ING trekt de kar op hogere AEX
Lees ook:Beurs van Amsterdam opent licht lager
Lees ook:AEX houdt 300 punten vast bij opening
Lees ook:Bedrijfscijfers slecht ontvangen

Eén reactie op “Beursupdate: BAM grootste daler na publicatie kwartaalcijfers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.