Easy Life over de kop

rood licht voor easy lifeHet recent in opspraak geraakte bedrijf Easy Life van John Wolbers, is failliet. Dit is door de bedrijfsjurist gemeld aan de beleggers van het kantoor in Helmond. Ruim 500 beleggers met een gezamenlijk geinvesteerd vermogen van 33 miljoen euro zouden nu een groot deel van hun ingelegde geld kwijt zijn.

Op 2 september werd Easy Life vereerd met een bezoek door de FIOD. Op datzelfde moment nam eigenaar en selfmade miljonair John Wolbers deel aan de Quote Challenge, een racewedstrijd voor de rijken van Nederland. Naar schatting zijn ruim 500 beleggers gedupeerd en zou het gaan om een bedrag van in totaal zo'n 33 miljoen euro. Inmiddels is er beslag gelegd op de banktegoeden van het bedrijf waardoor niet langer kan worden voldaan aan de renteverplichtingen die het Helmondse bedrijf heeft. De vermoedelijke eindverantwoordelijken voor de oplichting zitten in hechtenis.

Het product

De opzet is dat u een bedrag van minimaal 50.000 euro uitleent aan een commanditaire vennootschap (CV). Deze CV zal het beschikbare geld beleggen in Amerikaanse levensverzekeringen. Deze worden gekocht van verzekeringnemers die voor de contractuele afloopdatum van de polis al over een bedrag willen beschikken. De verkopers zijn in de regel senioren en terminale patiënten die het geld gebruiken om hun resterende jaren op een prettige manier door te komen. Dat er grote risico's kleefden aan de producten van Easy Life bleek al in 2006: -klik hier-

De advocaat

Een gedeelte van de gedupeerden laat zich vertegenwoordigen door advocaat Dion Bartels. Bartels is al vaker opgekomen voor gedupeerde beleggers. Fraudezaken als die van Golden Sun en Palm Invest kregen zijn volledige aandacht. Dat Bartels zelf niet slechter wordt van alle fraudezaken is duidelijk. Sommigen echter verdenken de advocaat er van te snel de alarmbel te luiden. Door zijjn optreden breekt er onnodig paniek uit onder beleggers van  beleggingsfondsen die ertoe leiden dat de fondsen daadwerkelijk in de problemen raken. De reden hiervoor kunt u -hier- lezen.

Lees ook:Tenminste eentje verdient aan ellende Easy Life van John Wolbers
Lees ook:Easy Life voor al uw oplichtingen
Lees ook:Frans O. van Easy Life bekent fraude
Lees ook:John Wolbers (Easy Life) geeft zich aan bij de politie
Lees ook:Te laat ingrijpen bij Easy Life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.