John Wolbers (Easy Life) geeft zich aan bij de politie

John Wolbers geeft zich aan na inval politieDe directeur van het door beleggingsfraude in opspraak geraakte bedrijf Easy Life, heeft zich inmiddels gemeld bij de Eindhovense politie. Wolbers was actief in de Quote Challenge toen zijn bedrijf en huis werden binnengevallen.

Wolbers is inmiddels de vierde verdachte die is gearresteerd. Zijn drie (voormalige) mededirecteuren waren dinsdag tijdens de invallen al opgepakt. Omdat Wolbers in het buitenland verbleef, ontliep hij de arrestatie aanvankelijk. Wolbers besloot de racewedstrijd, georganiseerd door het blad Quote, voor gezien te houden en vetrok richting eigen land. Eenmaal aangekomen heeft hij zich gemeld bij de politie van Eindhoven die hem vervolgens arresteerde.

Zelf belazerd

John Wolbers erkent dat mogelijk ruim 500 beleggers in de problemen zijn geraakt en zij hierdoor een gezamenlijke strop van ongeveer 33 miljoen euro voor hun kiezen krijgen. In plaats van met het ingelegde geld aangegane verplichtingen met Amerikaanse verzekeringsmaatschappijen te voldoen, is Nederlands vastgoed aangekocht. Volgens Wolbers is in zijn geval deze situatie inmiddels teruggedraaid. Hij meent dat hij op eigen kosten het bedrijf Easy Life al maanden boven water houdt ten gunste van de beleggers, die anders mogelijk hun hele inleg kunnen verliezen. Als schuldigen wijst Wolbers Frans O. aan die evenals hijzelf gearresteerd is. O. is een achterneef van Wolbers die scshijnbaar goede schijn maakte met het geld van de beleggers.

Reparatie

Wolbers meent zijn best te hebben gedaan om de 10 miljoen euro, want zoveel zou er inmiddels verdwenen zijn, weer terug in het bedrijf te pompen. Daar hij volgens zijn versie van het verhaal niets te maken heeft met het verdwijnen van het geld, denkt hij zijn onschuld te kunnen uitleggen aan de politie. 

Oplossing

Wanneer wordt overgegaan tot verkoop van het pakket levensverzekeringen, hetgeen is aangekocht met het geld van de beleggers, dan zou dit volgens Wolbers momenteel zo'n 13 miljoen euro opbrengen. Aanzienlijk minder dan het ingelegde kapitaal. Advocaat Kaiser, die Wolbers bijstaat, pleit dan ook voor een onafhankelijke derde die het beheer op zich neemt. Volgens hem zit er nog voldoende potentie in de beleggingen.

 

Lees ook:John Wolbers zelf ook gedupeerde
Lees ook:Beursfraude Londen van 450 miljoen euro
Lees ook:Frans O. van Easy Life bekent fraude
Lees ook:Easy Life over de kop
Lees ook:Groeninvest richting faillisement

4 reacties op “John Wolbers (Easy Life) geeft zich aan bij de politie

  1. jose manuel

    wat er gedaan wordt met pensioen geld dat is corupt niemand praat daar over .daar is de staat immers mee gemoeid.
    holland casino ga daar eens kijken staatsloterij pssss niks zeggen dat gaat naar de staats kas. en de leukste van alles de balastingdienst dat is legaal jatten zonder te werken .liefe nederlanders haal toch de poep uit je ogen .we zijn een klein zielig landje met harie potter aan de macht.
    het wordt tijd vor wilders.groetjes van iemand die wel zijn ogen open heeft

      /   Beantwoorden  / 
  2. Van Ewijk Van de Wouw Advocaten Mediators

    Gedupeerd door Easy Life? Meld u aan voor een informatieavond. Spreker is mr. R. Silvertand, de toonaangevende advocaat op het gebied van beleggingsobjecten.
    Mail of bel: [email protected],
    073- 620 51 05

      /   Beantwoorden  / 
  3. stella leblanc

    ook ik en mijn zus hebben geinvesteerd in life invest de onzekerheid dat niemand iets weet is echt niet leuk.
    vandaar dat wij graag een infoavond zouden bijwonen.vriendelijke groeten stella leblanc uit brunssum

      /   Beantwoorden  / 
  4. Peter

    Beste mensen,
    ik ben de schrijver van onderstaande reactie op het stukje over de advocaat Bartels, elders op deze pagina. Hoe staan deze advocaten (Ewijk / Van de Wouw) in het verhaal? Willen zij de mensen helpen of ook gewoon verder van hun geld afhelpen?
    Wie vertelt ons de waarheid? Wie weet of deze mensen wel betrouwbaar zijn?
    De tijd zal het leren, graag reacties….

    Jaja… nadat de ‘gewone’criminelen een aantal miljoenen van de slachtoffers weggesluisd hebben, komen de witte boorden die zeggen op te komen voor hen de pot nog even verder leeggraaien. Je bent soms bang dat de advocaten de problemen (in ieder geval in de publiciteit)vergroten om er vervolgens meer aan te kunnen verdienen. Mogelijk moet de recherche ook eens kijken of deze jongens niet onwettelijke dingen doen om hun winkel beter te laten draaien.
    Zoals de bekende brandstichtende brandweerman, en de glaszetter die losse stenen in de buurt legt op ouwejaarsdag, of zelf ‘s nachts gaar lopen gooien.
    De wijze waarop deze advocaten de twijfelende slachtoffers proberen over te halen vooral bij hen aan te kloppen (geruchten dat het je volgfende week veel meer gaat kosten)komen op mij in ieder geval niet echt fris en recht op de graat over! Wie heeft datzelfde gevoel? reageer!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.