Crucell heeft mogelijk middel tegen AIDS

Crucell heeft mogelijk middel tegen AIDSDe Nederlandse biotechonderneming lukte het om middels een nieuw medicijn de ontwikkeling van AIDS tegen te gaan. Het maakte tevens voor het eerst in haar geschiedenis winst.

Crucell heeft bekendgemaakt dat het een vaccin ontwikkelt dat AIDS kan voorkomen. Het vaccin is inmiddels getest op apen en in deze test lukte het om de apen, besmet met SIV (de apenvariant van HIV), geen AIDS te laten krijgen. Mogelijk werkt het vaccin ook voor mensen. In Engeland wordt het middel nu getest op 45 mensen. Als dit slaagt dan heeft Crucell zondermeer een doorbraak bewerkstelligd.

Cijfers
Crucell heeft tevens voor het eerst in haar geschiedenis winst gemaakt. Het grootste beursgenoteerde biotechbedrijf van Nederland verhoogde bij de presentatie van de kwartaalcijfers tevens de omzetverwachting voor 2008.

De nettowinst van Crucell kwam uit op 12,3 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar werd er een verlies geboekt van 4,5 miljoen euro. De omzetgroei bedroeg 31 procent op 82,1 miljoen euro.

Verwachtingen
Crucell verwacht veel van de rest van 2008. De onderneming rekent voor het gehele jaar op een omzetgroei van 25 tot 30 procent, eerder werd op een toename van 20 procent gerekend.

Lees ook:Drugsverslaafden vormen zware last voor Britse bank
Lees ook:Biotech blijft hot ondanks kredietcrisis
Lees ook:Licht herstel Damrak
Lees ook:Amsterdamse beurs sluit de week toch met winst af
Lees ook:Damrak levert in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.